ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναύπλιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση του νοσοκομείου της πόλης

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκαν εχθές το μεσημέρι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής του Ναυπλίου και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το γενικό νοσοκομείο της πόλης, ζητώντας από το υπουργείο Υγείας τη στήριξη του νοσοκομείου και τη στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό.

Ναύπλιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση του νοσοκομείου της πόλης

Στην διαδήλωση έδωσαν το παρών, εκτός από το δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου, που ήταν και οι οργανωτές της συγκέντρωσης, οι τρεις βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μανιάτης, ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων του Ναυπλίου, ακόμα και οι μαθητές των σχολείων.

Στις ομιλίες τους τόνισαν όλοι την ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου, για να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία του και κάλεσαν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει το μήνυμα της συγκέντρωσης και να βοηθήσει ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο και έχουν απορυθμίσει την λειτουργία του.

Ο μητροπολίτης Νεκτάριος στο χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά, πέραν τις συμπαραστάσεως του, ότι δεν μπορεί να φανταστεί η πρωτεύουσα του νομού και μια πόλη όπως το Ναύπλιο με μεγάλη επισκεψιμότητα να μην έχει το νοσοκομείο της.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι, «είμαστε εδώ γιατί η υγεία μας κινδυνεύει», προσθέτοντας ότι η συγκέντρωση είναι η αρχή και τονίζοντας ότι «δεν συγκεντρωθήκαμε για να κάνουμε αντιπολίτευση, είμαστε εδώ για να φωνάξουμε και να ακούσουν την κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο μας».

Να σημειωθεί πως στις αρχές του τρέχοντος μήνα ο δήμαρχος Ναυπλίου, κ. Δημήτρης Κωστούρος, είχε αποστείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, σε μια προσπάθεια να προωθήσει το θέμα της ορθής λειτουργίας του νοσοκομείου.

«Το νοσοκομείο Ναυπλίου έχει καταρρεύσει, υπό το βάρος της χρηματικής ασφυξίας, της απομόνωσης του προσωπικού από την διοίκηση, τα εφημεριακά κενά, την υποστελέχωση του, και τις ελλείψεις σε βασικά υλικά και υποδομές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η επιστολή που είχε αποστείλει ο δήμαρχος Ναυπλίου.

Κεντρική φωτογραφία: paratiritis-news.com