ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αναβρασμό το Ναύπλιο για την προωθούμενη κατάργηση της εφημερίας του νοσοκομείου

Η διοίκηση αποφάσισε να σταματήσει τις εφημερίες του νοσοκομείου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Σε αναβρασμό το Ναύπλιο για την προωθούμενη κατάργηση της εφημερίας του νοσοκομείου

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση προτίθεται να «συγχωνεύσει» τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου και να εφημερεύει μόνο το Άργος.

Οι αρμόδιοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι έτσι κι αλλιώς οι ελλείψεις στο Ναύπλιο είναι πολλές και τις ημέρες εφημερίας πολλοί ασθενείς παραπέμπονται στο Άργος.

Η δημοτική αρχή, φορείς του Ναυπλίου αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ έχουν ξεσηκωθεί, υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει ουσιαστικά στο κλείσιμο του νοσοκομείου Ναυπλίου.

Για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με τον δήμαρχο να απαιτεί γραπτές διαβεβαιώσεις για την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Μη έχοντας ακόμα το αποτέλεσμα αυτό προχωράει σε σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη λειτουργία του νοσοκομείου μας και την δρομολόγηση ενεργειών για την υπεράσπιση του αυτονόητου και αναφαίρετου δικαιώματος των δημοτών που δεν είναι άλλο από την πρόσβαση σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος επανέλαβε ότι η μάχη για την υπεράσπιση της λειτουργίας του νοσοκομείου μας είναι και θα παραμείνει σκληρή γιατί το δικαιούται ο τόπος μας και οι άνθρωποι του.

Είχε προηγηθεί κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) υποστηρίζει οτι το κλείσιμο του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο Ναύπλιο θα προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα, αφού η πόλη είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.