ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταύρος Νιάρχος: Γενναία δωρεά για την βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας στην Αν. Μακεδονία & Θράκη

Mια σημαντική δωρεά, ύψους 2 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σταύρος Νιάρχος: Γενναία δωρεά για την βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας στην Αν. Μακεδονία & Θράκη

Στο πλαίσιο της δωρεάς, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χρηματοδοτεί την αντικατάσταση παλαιάς τεχνολογίας γραμμικού επιταχυντή με νέο υπερσύγχρονο και μεγαλύτερης ακρίβειας επιταχυντή, ο οποίος συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στην αποτελεσματικότερη θεραπεία των ασθενών. Η επιλογή του Π.Γ.Ν.Α., έγινε με γνώμονα, αφενός την γεωγραφική κάλυψη από πλευράς παροχής υπηρεσιών υγείας, όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφετέρου λόγω της παλαιότητας του υφιστάμενου εξοπλισμού.

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα ακτινοθεραπείας, θα συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη, γρηγορότερη και πιο ολοκληρωμένη θεραπεία καρκινοπαθών, της Περιφέρειας.

Επιπλέον μέσω της δωρεάς του, το Ίδρυμα θα φροντίσει για την εκπαίδευση του αρμόδιου ιατρικού και τεχνικού προσωπικού του Νοσοκομείου με το νέο γραμμικό επιταχυντή, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο.

Για το επιστημονικά άρτιο σχεδιασμό και την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της δωρεάς, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεργάζεται με διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, των οποίων η υψηλή τεχνογνωσία και πλούσια ερευνητική εμπειρία αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχημένη εφαρμογή της δωρεάς.

Λαμβάνοντας υπόψη, αφενός, τις σοβαρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον τομέα της Υγείας και αφετέρου τις ανάγκες των καρκινοπαθών που έχουν ανάγκη από ακτινοθεραπεία κάθε χρόνο, η δωρεά αυτή του Ιδρύματος αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου, να εκσυγχρονίσει τις μεθόδους ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας που εφαρμόζονται σήμερα.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υψηλής αξίας στοχευμένη δωρεά, που αφορά μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κατηγορία, τους ογκολογικούς ασθενείς, και δεσμεύτηκε για ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση του έργου και την βέλτιστη αξιοποίηση του μηχανήματος.

Τόνισε επίσης τον σημαντικό ρόλο του καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας κ. Μ. Κουκουράκη, που με επιστημονικό κύρος αιτιολόγησε την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα της συγκεκριμένης δωρεάς.

Διαβάστε ακόμη:

2,5 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την διατροφή στα σχολεία - Το 50% των μαθητών υποσιτίζονται