ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι γιατροί της Κέρκυρας στο πλευρό των προσφύγων στη Λέσβο

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, σε συνεργασία με τοπικές εθελοντικές οργανώσεις υποδοχής προσφύγων στη Λέσβο, οργανώνει εθελοντικές ιατρικές αποστολές στο νησί.

Οι γιατροί της Κέρκυρας στο πλευρό των προσφύγων στη Λέσβο

Ο αρχικός προγραμματισμός για το επόμενο δίμηνο είναι η οργάνωση δύο ιατρικών αποστολών από την Κέρκυρα: η πρώτη από 21-27 Νοεμβρίου και η δεύτερη από 5-11 Δεκεμβρίου, με εθελοντές γιατρούς από το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας.

Στόχος είναι η στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό των ιατρείων στην παραλία της Συκαμιάς απέναντι από τα τουρκικά παράλια, όπου φτάνει ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων.

Η Ένωση καλεί τους γιατρούς του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά της, συμβάλλοντας έμπρακτα στη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό για τις αποστολές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, το αργότερο έως τις 26 Νοεμβρίου, στο τηλέφωνο 6945-412446, ώστε να γίνει η κράτηση εισιτηρίων και ο προγραμματισμός διαμονής σε δομές εθελοντικών οργανώσεων στο νησί.

Θετικά αντιμετωπίζει τις αποστολές αυτές η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχει ζητήσει να χορηγούνται ειδικές άδειες στους εθελοντές νοσοκομειακούς γιατρούς που θέλουν να συμβάλλουν στην περίθαλψη προσφύγων.

Διαβάστε επίσης:

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στηρίζουν τους πρόσφυγες - Ειδικές άδειες για τους γιατρούς προτείνει η ΟΕΝΓΕ