ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από την Ιατρική Σχολή για τους πρόσφυγες

Με την κοινωφελή μη κερδοσκοπική οργάνωση «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ» συνεργάζεται η Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στηρίζοντας τον αγώνα των προσφύγων, στέλνοντας φαρμακευτικά και άλλα είδη που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από την Ιατρική Σχολή για τους πρόσφυγες

Η τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας που καταφεύγουν στον δρόμο της προσφυγιάς δεν έχει τέλος, τονίζουν οι επικεφαλής της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και συνεχίζει:

«Οι ανάγκες δε που υπάρχουν στα σημεία υποδοχής είναι τεράστιες. Τα είδη που χρειάζονται οι πρόσφυγες, καθώς και οι μετανάστες, οι οποίοι φτάνουν σχεδόν καθημερινά και παραμένουν σε πρώτη φάση στα νησιά του Αιγαίου είναι συγκεκριμένα και καταγεγραμμένα, ενώ οι εθελοντές, οι οργανώσεις και οι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται εκεί έχουν τη θέληση και την εμπειρία να συνεχίσουν το ανθρωπιστικό τους έργο. Αρκεί να φτάνουν στα χέρια τους τα κατάλληλα υλικά που τους είναι απαραίτητα για να περιθάλψουν τους ανθρώπους που φτάνουν στις ελληνικές ακτές των νησιών».

Ύστερα από πρόταση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής Υπατίας Δούση-Αναγνωστοπούλου, η οποία είναι εκπρόσωπος της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Απoστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ», η Ιατρική Σχολή θα συμμετάσχει στη δράση συλλογής προσωπικών ειδών ρουχισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού που θα σταλούν στις δομές υποδοχής προσφύγων στη Χίο.

Τα είδη ρουχισμού που χρειάζονται είναι, κατά κύριο λόγο, μπουφάν και κλειστά παπούτσια ή μποτάκια, υπνόσακοι και σάκοι πλάτης, ενώ μεγάλη ανάγκη υπάρχει για παιδικά φάρμακα και φάρμακα ενηλίκων, καθώς και για υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την κλινική εξέταση, την περιποίηση τραυμάτων και το χειρουργείο.

Το σημείο συγκέντρωσης των ειδών βρίσκεται στο Εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, στον πρώτο όροφο, (κ. Ε. Αγγελοπούλου, 210-7462302), και θα είναι ανοιχτό από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, στις 9.00 με 14.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν και εθελοντική συμμετοχή στην καταγραφή και συσκευασία των ειδών. Κατόπιν η οργάνωση θα τα αποστέλλει στο Δήμο Χίου, ο οποίος σε συνεργασία με το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα τα διανείμει στις ιατρικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Απoστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ» στην ιστοσελίδα:
www.missionanthropos.com.