ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιορτινός «καφές για φροντιστές» - Bazaar βιβλίου & συζήτηση για προβλήματα συμπεριφοράς ηλικιωμένων

Γιορτινός «καφές για φροντιστές» - Bazaar βιβλίου & συζήτηση για προβλήματα συμπεριφοράς ηλικιωμένων

Σε εορταστικό κλίμα θα πιούν τον καθιερωμένο καφέ τους, οι φροντιστές ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου. οι οποίοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε συζήτηση, για τα προβλήματα συμπεριφοράς των ηλικιωμένων ασθενών και τους εναλλακτικούς τρόπους χειρισμού τους.

Οι φροντιστές μπορούν να ενημερωθούν και να πάρουν χρήσιμες απαντήσεις πάνω σε ζητήματα προβλημάτων συμπεριφοράς των ηλικιωμένων που φροντίζουν από την έμπειρη ψυχολόγο του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», Χριστίνα Αναστασοπούλου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικη γιορτή και Bazaar βιβλίου.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου από τις 17.30 έως τις 19.30 στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Το Bazaar βιβλίου που θα λειτουργεί στο χώρο διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Alpha Bank, η οποία στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενόψει των εορτών, δώρισε στον Οργανισμό μας, 93 αντίτυπα εκδόσεων της Τράπεζας.

Το Πρόγραμμα «καφές για φροντιστές» το οποίο εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία από τον Οργανισμό Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, παρέχεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων φροντιστών.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

Λίγα Λόγια για το έργο μας

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», είναι μια Μη Κυβερνητική, Μη Κερδοσκοπική Επιστημονική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2001 από μέλη της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας, με στόχο να παρέχει στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, δωρεάν εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση της άνοιας και των υπολοίπων ψυχογηριατρικών προβλημάτων που συχνά αντιμετωπίζουν τα άτομα της Τρίτης ηλικίας.

Έχοντας πάντα ως γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων, που πάσχουν από ψυχογηριατρικά νοσήματα, μέσω της ενίσχυσης της αυτονομίας και της ανεξάρτητης διαβίωσης τους, ο «Νέστωρ» ανέπτυξε μια σειρά από δομές που συμβάλουν καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», ανέπτυξε και λειτουργεί μέχρι σήμερα:

• Δύο Κέντρα Ημέρας Νόσου Alzheimer (Κυψέλη, Αγ. Ελευθέριος)
• Κλινική Βραχείας Νοσηλείας για ασθενείς με άνοια
• Δύο ψυχογηριατρικά Οικοτροφεία (Αθήνα, Χαλάνδρι)
• Προστατευόμενο Διαμέρισμα
• Ιατρείο Μνήμης και Ψυχιατρικό Ιατρείο, στους Δήμους Κηφισιάς, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Γαλατσίου, Βριλησσίων
• Γραμμή SOS για φροντιστές ασθενών με άνοια

Επιπλέον, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για την άνοια όπως:

• εξωτερικά ιατρεία
• συμβουλευτικές συνεδρίες
• ομάδες εργοθεραπείας
• ψυχοθεραπευτικές ομάδες συγγενών
• πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι
• εκπαιδευτικά μαθήματα για συγγενείς ασθενών
• σεμινάρια για Επαγγελματίες Υγείας

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου της Αθήνας υλοποιεί πρόγραμμα σίτισης και ψυχολογικής υποστήριξης από εθελοντές, σε 35 οικογένειες ηλικιωμένων που το έχουν ανάγκη (μοναχικοί ηλικιωμένοι, ηλικιωμένοι που φροντίζουν ανήλικα εγγόνια και ηλικιωμένους με άνοια).
Ετησίως περισσότεροι από 5000 ηλικιωμένοι απολαμβάνουν δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου Alzheimer και για άλλα ψυχογηριατρικά προβλήματα ενώ τουλάχιστον 250 ασθενείς με άνοια νοσηλεύονται στην Κλινική Βραχείας Νοσηλείας.
Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», απασχολεί σήμερα 76 εργαζόμενους και 45 ενεργούς εθελοντές.
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ενέργειες ενημέρωσης της κοινότητας σχετικά με τα προβλήματα των ηλικιωμένων μέσω ομιλιών, έντυπου υλικού και προωθητικών ενεργειών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.nstr.gr

Διαβάστε ακόμη:

«Καφές για φροντιστές» στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Τι νιώθει ένα άτομο με Αλτσχάιμερ: Το animation που "συγκίνησε" το Youtube...

BEST OF NETWORK