ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημερίδα για τον ρόλο των ειδικών ψυχικής υγείας στην προσφυγική κρίση

Ημερίδα για τον ρόλο των ειδικών ψυχικής υγείας στην προσφυγική κρίση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ.

Ημερίδα για τον ρόλο των ειδικών ψυχικής υγείας στην προσφυγική κρίση

Στόχοι της Ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και ανταλλαγή απόψεων των επαγγελματιών ψυχικής υγείας διαφόρων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται για το επίκαιρο και ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα των προσφύγων. Θα παρουσιαστούν σημαντικές εργασίες από διακεκριμένους ομιλητές για την ψυχική υγεία, καθώς και την επιβάρυνση αυτού του πληθυσμού, και άλλα θέματα που αφορούν τα ψυχολογικά προφίλ αυτών των οικογενειών.

Επιπλέον θα παρουσιαστούν σημαντικές δράσεις που γίνονται στην χώρα μας, θέματα που δεν αφορούν μόνο τους ασυνόδευτους ανήλικες και τις οικογένειες των προσφύγων, αλλά και των ειδικών που τους βοηθούν και είναι στην «πρώτη γραμμή».

Στην Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα -Καισαριανής της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αντιμετωπίζονται συχνά παιδιά μεταναστών και προσφύγων με πολλά, διαφορετικά και συχνά δύσκολα προβλήματα.

Η διάγνωση και αντιμετώπιση παιδιών που προέρχονται από «οικογένειες σε Κίνηση» όπως αποκαλούνται οι οικογένειες μεταναστών και προσφύγων, απαιτούν ειδικές γνώσεις από τον ειδικό ψυχικής υγείας. Κι αυτό διότι συναντά θέματα με τα οποία συχνά δεν είναι εξοικειωμένος ή δεν έχει αρκετή πείρα και πρέπει να εφαρμόσει παρεμβάσεις με τους κανόνες της «καλής πρακτικής».

Διαβάστε ακόμη:

Πρόσφυγες: Η αθόρυβη δουλειά του Γ. Μπασκόζου και η αγαστή συνεργασία με Μουζάλα, ΕΚΕΠΥ & ΚΕΕΛΠΝΟ

Δράσεις σε όλη την χώρα για τους πρόσφυγες από το ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς οικονομική στήριξη