ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε πώς θα λύσετε το γρίφο του Αϊνστάιν! (βίντεο)

Πριν φέρει τα πάνω-κάτω στον κόσμο της Φυσικής, λέγεται πως σε νεαρή ηλικία ο Άλμπερτ Αϊνστάιν επινόησε έναν πολύπλοκο γρίφο για... δυνατούς λύτες.

Δείτε πώς θα λύσετε το γρίφο του Αϊνστάιν! (βίντεο)

Μπορείτε να αντισταθείτε στην πρόκληση να λύσετε το γρίφο που επινόησε ένας από τους ευφυέστερους ανθρώπους που έζησαν ποτέ ανάμεσά μας;

Ο γρίφος είναι ο εξής: Το πιο σπάνιο ψάρι στον κόσμο εκλάπη από το ενυδρείο της πόλης. Τα σκυλιά της Αστυνομίας ακολούθησαν τη μυρωδιά του ψαριού, καταλήγοντας σε μια γειτονιά με πέντε πανομοιότυπα σπίτια. Οι αστυνομικοί δεν μπορούν όμως να ψάξουν όλα τα σπίτια ταυτόχρονα και αν επιλέξουν να ψάξουν το λάθος σπίτι, ο κλέφτης θα καταλάβει ότι βρίσκονται στα ίχνη του.

Μια σειρά από πολύτιμα στοιχεία οδηγούν μέσα από ένα παιχνίδι λογικής και στρατηγικής στο σπάνιο ψάρι και τη σύλληψη του ενόχου.

Μπορείτε να βοηθήσετε να βρεθεί ο κλέφτης;

Ο μαθηματικός Dan Van der Vieren σας καθοδηγεί βήμα-βήμα προς τη λύση μέσα από ένα οπτικοακουστικό μάθημα!Κανονικά δεν πρέπει να «κλέψετε» και απλώς να παρακολουθήσετε πώς λύνεται ο γρίφος, εάν όμως αντιμετωπίσετε δυσκολίες, το βίντεο θα σας οδηγήσει στη σωστή απάντηση.

Δείτε κι αυτό:

Οι 7 σπαζοκεφαλιές που δείχνουν αν είστε ιδιοφυΐα!
CNN: Εικόνες από τον εγκέφαλο του Αϊνστάιν (βίντεο)
Αμερικανίδα εκδήλωσε το Σύνδρομο του Σοφού μετά από χτύπημα στο κεφάλι!
Το τεστ της σταφίδας προβλέπει τη μελλοντική επιτυχία του παιδιού
Τι σημαίνει αν είναι κάποιος sapiosexual
Πέντε παράδοξα σημάδια ότι είστε... ιδιοφυΐα!