ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κύριος Ιερώνυμος, επισκέφτηκε τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», για να τα ευλογήσει, να τους εκφράσει την αγάπη του και να τους προσφέρει δώρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, 14 ιερείς που ασχολούνται με τους νέους στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, φοιτητές και φοιτήτριες και νέοι επιστήμονες, που συμμετέχουν εθελοντικά στο έργο της Αρχιεπισκοπής και θέλησαν με την επίσκεψή τους αυτή να εκφράσουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους στα άρρωστα παιδιά.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, λέγοντας: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για όλα τα μέλη του Συλλόγου μας και για μένα προσωπικά, που σας υποδεχόμαστε και φέτος στο Νοσοκομείο μας. Η παρουσία σας εδώ αυτές τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων σημαίνει τόσα πολλά για όλους μας και ειδικά για τους μικρούς μας ασθενείς και τους γονείς τους που μάχονται ενάντια στον παιδικό καρκίνο. Όλα αυτά τα χρόνια στέκεστε άγρυπνα δίπλα μας και προσεύχεστε για τα παιδιά. Τους δίνετε κουράγιο και δύναμη σε αυτό τον δύσκολο αγώνα και με την παρουσία σας κατευνάζετε την αγωνία και εντείνετε την φλόγα της ελπίδας στην καρδιά τους μεταφέροντας και διαδίδοντας τον λόγο του Θεού. Υποκλινόμαστε με βαθύτατο σεβασμό μπροστά στην μεγάλη σας ευαισθησία και το θεάρεστο έργο σας, ενώ ταυτόχρονα αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη συμπαράστασή σας...

Η παρουσία σας είναι πηγή ενθάρρυνσης και δύναμης για όλους μας στην ΕΛΠΙΔΑ και για το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Σας θεωρούμε πνευματικό μας Πατέρα που με την αγάπη και τις άοκνες προσπάθειές σας αγκαλιάζετε όχι μόνο τα παιδιά με καρκίνο, αλλά όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα μας, ταξιδεύοντας από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, προσφέροντας βοήθεια και συμπαράσταση. Είναι ανεκτίμητη η προσφορά σας μέσα από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» στην Ελληνική κοινωνία και θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω για την βοήθειά σας στο Πρόγραμμα Ιατρικής Βοήθειας σε Παιδιά Προσφύγων “We Care” του Ιδρύματός μας. Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω θερμά για την επίσκεψή σας στο Νοσοκομείο μας, για την στήριξή σας καθώς και για τα δώρα που φέρατε στα παιδιά για να τους δώσετε χαρά! Εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας της ΕΛΠΙΔΑΣ, σας εύχομαι για τη Νέα Χρονιά που έρχεται να έχετε υγεία και δύναμη για την πραγματοποίηση των υψηλών σας οραμάτων».

Και ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό της προς τον Αρχιεπίσκοπο, η κυρία Βαρδινογιάννη, του απένειμε την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τη στήριξή του στα παιδιά και στο έργο του Συλλόγου. Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε το μετάλλιο του υποστηρικτή της ΕΛΠΙΔΑΣ στους ιερείς και στους νέους που μοίρασαν σε όλα τα παιδιά της Μονάδας δώρα που έφτιαξαν μόνοι τους και συγκέντρωσαν με δικές τους πρωτοβουλίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη διάκριση αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά και «για τα συναισθήματα που μας χαρίζετε». Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Κάθε φορά που επισκέπτομαι αυτό το κέντρο της αγάπης αναβαπτίζομαι και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που προσφέρετε αμέριστη αγάπη στα παιδιά. Υποχρέωσή μας είναι να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους και να προσπαθούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες τους, αλλά μπροστά στο παιδί λυγίζουμε όλοι μας. Η αγάπη για το παιδί είναι πάνω από όλες τις άλλες αγάπες...». Και αναφερόμενος στη παρουσία των μαθητών και των νέων της Αρχιεπισκοπής καθώς και στα δώρα που θέλησαν να προσφέρουν, υπογράμμισε: «Το πιο συγκινητικό είναι ότι αυτά τα δώρα, τα ελαφρά, τα λιγοστά, είναι φτιαγμένα από τα χέρια της νεολαίας. Όλα τα παιδιά από τις ενορίες με την επίβλεψη των ιερέων έφτιαξαν με τα χέρια τους όλα αυτά τα δώρα. Μικρά ασήμαντα αλλά με μεγάλη βαρύτητα. Είπαν, ό,τι έχουμε, το περίσσευμα της αγάπη μας, τις φροντίδες μας, τα εκφράζουμε μέσα από αυτά τα μικρά συμβολικά δώρα. Αυτά τα δώρα είναι πραγματικά κατόρθωμα της νεανικής παιδικής ψυχής. Όλα αυτά τα παιδιά που θα μπορούσαν να ασχοληθούν με άλλα πράγματα που επιτρέπει η ηλικία τους, προτίμησαν και είπαν αυτή την αγάπη θα τη συγκεντρώσουμε και θα την προσφέρουμε στα μικρότερα παιδάκια, στα αδέλφια μας. Να τους ευχαριστήσουμε και να τους χειροκροτήσουμε και να τους πούμε αυτές να είναι οι αξίες και οι επιλογές της ζωής τους: ο άλλος άνθρωπος που είναι η χαρά μας, ο παράδεισός μας και όχι η κόλασή μας...».

Ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Συμεών Βενετσιάνος, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη για το έργο της είπε: «Εδώ κυρία Βαρδινογιάννη είναι ένα κέντρο αγάπης αλλά και ένα σχολείο όπου σήμερα μάθαμε πολλά. Όλοι μας διδαχθήκαμε και μέσα από την καρδιά μας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη γι’ αυτά που γίνονται εδώ, αλλά πρωτίστως γι’ αυτά που παίρνουμε εμείς ερχόμενοι εδώ».

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος και η κυρία Βαρδινογιάννη επισκέφτηκαν τα δωμάτια όπου νοσηλεύονται τα παιδιά και ο Αρχιεπίσκοπος τους έδωσε την ευλογία του και τους ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» και «Καλή Ανάρρωση».