ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πιο αποδεκτός πόλεμος είναι αυτός κατά του παιδικού καρκίνου: Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος στην Ελπίδα

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ», επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, κύριος Mahmoud Abbas, για να δώσει δώρα στα παιδιά και να τους ευχηθεί «Καλές γιορτές».

Ο πιο αποδεκτός πόλεμος είναι αυτός κατά του παιδικού καρκίνου: Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος στην Ελπίδα

Εκεί τoν υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και στη σύντομη ομιλία της είπε μεταξύ άλλων: «Με ιδιαίτερη τιμή σας υποδεχόμαστε στο νοσοκομείο μας... Αισθάνομαι βαθειά συγκίνηση έχοντας την ευκαιρία εκ μέρους όλης της οικογένειας της “ΕΛΠΙΔΑΣ” να σας ευχαριστήσω για την επίσκεψή σας και για την επιθυμία σας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε μια στέρεη γέφυρα συνεργασίας και φιλίας προς όφελος των παιδιών. Το νοσοκομείο μας δέχεται το 80% των περιπτώσεων παιδικού καρκίνου στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, και με ποσοστό επιτυχίας υψηλό, καθώς 3 στα 4 παιδιά γυρίζουν σπίτι τους τελείως καλά! Παράλληλα βοηθάμε παιδιά από γειτονικές χώρες και είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο από την Παλαιστίνη, όπως έχουμε συμφωνήσει με τον Πρέσβη σας στην Ελλάδα, κύριο Marwan Toubassi, ο οποίος μας είχε πολύ ευγενικά επισκεφθεί παλαιότερα και έχουμε μια εξαίρετη συνεργασία. Πιστεύουμε ότι η μάχη κατά του παιδικού καρκίνου μπορεί να γίνει η πλατφόρμα για την ενδυνάμωση της φιλίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς.

Η παρουσία σας σήμερα εδώ σημαίνει πολλά για εμάς και αποδεικνύει ότι έχουμε κοινές αξίες και μοιραζόμαστε οράματα για το χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου για τα παιδιά... Κλείνοντας, θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου για την επίσκεψή σας στο Νοσοκομείο... και ελπίζω το 2016 να είναι μια χρονιά ειρήνης και αλληλεγγύης ανάμεσα σε όλους τους λαούς».

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, κύριος Mahmoud Abbas, παίρνοντας τον λόγο είπε : «Ευχαριστώ πολύ που μας δέχεστε εδώ στον οίκο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που επάξια φέρει αυτό το όνομα που έχει την έννοια της ελπίδας, διότι αυτό προσφέρετε στα παιδιά. Θέλω να χρησιμοποιήσω τον όρο «δίνετε πόλεμο» κατά του καρκίνου, έναν πόλεμο που είναι ο πιο αποδεκτός πόλεμος που δίνεται από τον άνθρωπο. Δίνετε επάξια τον πόλεμο για να καταπολεμήσετε μία ασθένεια από την οποία κινδυνεύει η νέα γενιά. Ελπίζω όλες οι χώρες και όλοι οι λαοί του κόσμου να ενωθούμε για να πολεμήσουμε από κοινού τον καρκίνο και να αποφύγουμε τους πολέμους, τη βία και τη τρομοκρατία. Είναι μεγάλη μας τιμή να συνεργαζόμαστε μαζί σας, που μας βοηθάτε και μας συμπαραστέκεστε για να καταπολεμήσουμε από κοινού αυτή την ασθένεια, γιατί στη πραγματικότητα προσφέρετε μια πραγματική υπηρεσία σε όλη την ανθρωπότητα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν ακούω ότι μπορείτε να σώσετε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ώστε να ζήσουν με ασφάλεια σταθερότητα και με υγεία. Στην Παλαιστίνη έχουμε ένα φιλόδοξο έργο: την ανέγερση ενός μεγάλου νοσοκομείου στη Ραμάλλα για την καταπολέμηση του καρκίνου, την οποία θα ξεκινήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο νοσοκομείο και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα μας προσφέρετε τη γνώση, την εργασία και την τεχνογνωσία που διαθέτετε για την καταπολέμηση της ασθένειας. Σας ευχαριστώ που θα υποδεχτείτε τα παιδιά της Παλαιστίνης στο νοσοκομείο σας και εύχομαι ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» να συνεχίσει να είναι μια πραγματική ελπίδα για όλες τις επόμενες γενιές!».

Η κυρία Βαρδινογιάννη διαβεβαίωσε τον κύριο Abbas ότι το Νοσοκομείο θα δεχτεί παιδιά από την Παλαιστίνη που πάσχουν από καρκίνο και θα τα βοηθήσει να νικήσουν την ασθένεια, και ως ανάμνηση της επίσκεψης του στο Νοσοκομείο του πρόσφερε την τιμητικη Πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».