ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν εφαρμογή για άτομα με μειωμένη όραση

Μια δωρεάν εφαρμογή για άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης ονόματι ICSee δημιούργησε η SciFY (Science For You- Επιστήμη Για Σένα), η ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που φέρνει κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή όσων τα έχουν ανάγκη δωρεάν.

Δωρεάν εφαρμογή για άτομα με μειωμένη όραση

Με το ICSee (I Can See), άτομα με χαμηλή όραση μπορούν να διαβάσουν ένα μικρό κείμενο, όπως ο κατάλογος ενός εστιατορίου ή η τιμή σε μια απόδειξη, κάτι που ειδάλλως θα ήταν πολύ δύσκολο ή ακόμα και αδύνατον να το κάνουν. Έτσι, η καθημερινότητά τους βελτιώνεται σημαντικά.

Πώς λειτουργεί το ICSee; «Ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή εντελώς δωρεάν από το GooglePlay στο smartphone ή το tablet του. Ο χρήστης στρέφει την κάμερα της συσκευής του στο σημείο που θέλει να δει καλύτερα, ώστε να δει στην οθόνη του μια καθαρότερη γι' αυτόν εικόνα. Μπορεί να διαλέξει ποιο από τα οκτώ φίλτρα της εφαρμογής τον εξυπηρετούν, για να δει σε πραγματικό χρόνο αυτό που θέλει, μπορεί να φωτογραφήσει κάτι και να το μεγεθύνει, μπορεί να έχει μια εφαρμογή που λύνει άμεσα προβλήματα της καθημερινότητάς του, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσει εκατοντάδες ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι πως είναι η πρώτη φορά που εφαρμογή για άτομα με προβλήματα όρασης χρησιμοποιεί ηχητικές οδηγίες, κάτι που διευκολύνει τους ανθρώπους με χαμηλή όραση», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για δωρεάν κατέβασμα σε android συσκευές (smartphone ή tablet) στο Google Play.