ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανός ψυχαναλυτής: Η Άνγκελα Μέρκελ πάσχει από επικίνδυνο ναρκισσισμό

Γερμανός ψυχαναλυτής: Η Άνγκελα Μέρκελ πάσχει από επικίνδυνο ναρκισσισμό

Μία αρκετά σκληρή διάγνωση για την ψυχική κατάσταση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε ο Γερμανός ψυχαναλυτής Hans-Joachim Maaz.

Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ είναι ασαφής και παράλογος, υποστηρίζει, επισημαίνοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος πάσχει από «επικίνδυνο ναρκισσισμό».

«Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται υπό πίεση. Οι άνθρωποι που κάποτε είχε επιλέξει να στέκονται δίπλα της, πλέον δεν βρίσκονται στο πλευρό της. Οι πολιτικοί σχηματίζουν δικό τους κόμμα και εκθέτουν την καγκελάριο δημοσίως. Ωστόσο, η Μέρκελ επιμένει στη δική της πορεία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Και παρόλο που τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Πρωτοχρονιά απέδειξαν ότι οι ανησυχίες πολλών ανθρώπων δεν είναι αβάσιμες, η κ. Μέρκελ εξακολουθεί να τηρεί την ίδια θέση. Μερικοί οργισμένοι πολίτες, μάλιστα, αμφιβάλλουν ακόμα και για την ψυχική υγεία της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας. "Μήπως το παρακάνετε;", αναρωτιούνται», γράφει η γερμανική έκδοση της Huffington Post, η οποία φιλοξενεί μία αποκαλυπτική συνέντευξη του ψυχαναλυτή Hans-Joachim Maaz.

Ο κ. Maaz, που ήταν επικεφαλής ιατρός της Ψυχοθεραπευτικής και Ψυχοσωματικής Κλινικής στην προτεσταντική Diakonie, υποστηρίζει ότι η Καγκελάριος πάσχει από μια «ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας» η οποία την οδηγεί σε μια υπερβολική αγάπη για τον εαυτό της. «Πολλοί πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν καθώς η ίδια η Μέρκελ νομίζει ότι είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο», επισημαίνει ο ψυχαναλυτής.

«Οι ενέργειες της καγκελαρίου αποτελούν ύψιστο κίνδυνο για τη Γερμανία επειδή η πεισματική επιμονή της οδηγεί σταδιακά σε μια διαίρεση της κοινωνίας» σημειώνει ο Hans-Joachim Maaz.

 

Διαβάστε επίσης:

Τεστ: Δείτε αν έχετε «σκοτεινή» προσωπικότητα