ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα διαφορετικό λεωφορείο κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής, για τους άστεγους της Αθήνας

Η 1η στην Ευρώπη κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Αθήνας από τη ΜΚΟ PRAKSIS, με την ευγενική χορηγία της Παπαστράτος και την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να προσφέρει στιγμές φροντίδας στους άστεγους συνανθρώπους μας.

Ένα διαφορετικό λεωφορείο κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής, για τους άστεγους της Αθήνας

Συγκεκριμένα, το λεωφορείο θα επισκέπτεται σημεία της Αττικής όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση αστέγων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο, να λάβουν πρώτες βοήθειες και να εξεταστούν από γιατρό εφόσον υπάρχει ανάγκη. Επιπλέον, στους ωφελούμενους θα δίνονται είδη προσωπικής υγιεινής, πετσέτες και ρούχα. Τέλος, κοινωνικός λειτουργός θα καταγράφει τις ανάγκες των αστέγων αλλά και θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε τυχόν επιπλέον ανάγκες τους. Στόχος της πρωτοβουλίας «Φροντίδα εν Κινήσει» είναι να ωφεληθούν περισσότεροι από 1.250 άστεγοι μηνιαίως, ενώ υπολογίζεται ότι οι επισκέψεις θα φτάσουν συνολικά στις 15.000 το χρόνο. Το λεωφορείο θα είναι έτοιμο να φροντίσει τους άστεγους της Αττικής στα τέλη Μαΐου.

Η Παπαστράτος ανέλαβε τη χρηματοδότηση της ιδιαίτερα απαιτητικής μετατροπής του λεωφορείου που παραχωρεί ο ΟΑΣΑ σε «κινητή μονάδα» υποδοχής και καθαριότητας των αστέγων. Παράλληλα, θα αναλάβει και την κάλυψη της λειτουργίας του για το πρώτο διάστημα. Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να συμπληρώσει τη συνεργασία της Παπαστράτος με την PRAKSIS, που έχει ξεκινήσει από το 2015.

«Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία Παπαστράτος για τη συνεχή ανταπόκρισή της και την ουσιαστική της στήριξη στο έργο μας. Στόχος της δράσης «Φροντίδα εν κινήσει» είναι να συμπληρώσει τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας της PRAKSIS. Τώρα θα πηγαίνουμε εμείς στους άστεγους, εκεί που βρίσκονται και για κάποιους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν. Με αυτή την κινητή μονάδα υγιεινής – η οποία από όσο ξέρουμε είναι η πρώτη στην Ευρώπη και μόλις η τρίτη στον κόσμο, μετά το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας – δίνουμε στους άστεγους τη δυνατότητα να έχουν αυτά που θεωρούνται αυτονόητα, αλλά για εκείνους – δυστυχώς – αποτελούν πολυτέλεια. Όταν κινδυνεύει έστω και ένας άνθρωπος, όλες οι πλευρές του τριγώνου κοινωνικής ευθύνης “Πολιτεία – Ιδιωτικός Τομέας – Κοινωνία των Πολιτών”, έχουν από κοινού ευθύνη να δράσουν αποτελεσματικά για τη διάσωσή του και την προσφορά συνθηκών διαβίωσης με αξιοπρέπεια και δυνατότητας ατομικών επιλογών» ανέφερε ο Πρόεδρος της PRAKSIS Τζανέτος Αντύπας.

«Η Παπαστράτος, σε όλη την 85-χρονη ιστορία της, ανέκαθεν νοιαζόταν και στήριζε όσους είχαν ανάγκη. Αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και σήμερα. Μια μεγάλη εταιρία δεν μπορεί να μένει αμέτοχη στα προβλήματα της κοινωνίας. Στόχος μας είναι, με τις ενέργειές μας, να εμπνέουμε και να είμαστε δίπλα στους φορείς που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της υποστήριξης των συνανθρώπων μας και μαζί να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε επιλέξει στρατηγικά να αναπτύσσουμε γόνιμες συνεργασίες με αξιόπιστες οργανώσεις, όπως είναι η PRAKSIS, που προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις στις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων. Συνεχίζουμε τη συνεργασία και την κοινή μας προσπάθεια για έμπρακτη στήριξη των αστέγων της Αθήνας», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης.

Σχετικά με την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, 85 χρόνια μετά την ίδρυσή της, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα. Η μητρική εταιρεία Philip Morris International απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών. Με νέα έδρα από το 2009 στον Ασπρόπυργο όπου στεγάζονται οι κεντρικές παραγωγικές και διοικητικές εγκαταστάσεις, κέντρο αποθήκευσης στο Αγρίνιο και περιφερειακά γραφεία πωλήσεων στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, η εταιρεία απασχολεί συνολικά 800 εργαζόμενους.

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης διεθνούς επιχείρησης με την ελληνική ταυτότητα μιας ιστορικής εταιρείας με μακρά διαδρομή στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας.

Σχετικά με την ΜΚΟ PRAKSIS

Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.

Κύριος στόχος μας είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Αντικείμενο της PRAKSIS αποτελούν ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και η υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, καθώς και καμπανιών ενημέρωσης για ποικίλα ζητήματα, όπως ΣΜΝ, Ηπατίτιδες, AIDS/ HIV.

Οι τρεις άξονες που απαρτίζουν τη δουλειά μας είναι η Πρόληψη, η Άμεση Παρέμβαση / υποστήριξη και η Άσκηση Πίεσης και Διεκδίκηση Δικαιωμάτων.
Τα προγράμματα και οι δράσεις προσφέρουν βοήθεια σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού ανεξαρτήτως από φύλο, χρώμα, εθνικότητα, εθνότητα, φυλή, πολιτική ή θρησκευτική κατεύθυνση, ταυτότητα φύλου ή/ και σεξουαλικό προσανατολισμό.
Η PRAKSIS, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, στην Κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του Αιγαίου (π.χ. Λέσβος, Σάμος, Κως, Χίος, Λέρος κ.ά), στα βόρεια σύνορα της χώρας καθώς και στην περιοχή της Πάτρας. Ταυτόχρονα, με Κινητές Ιατρικές Μονάδες ταξιδεύουμε στα νησιά, καθώς και στα βόρεια σύνορα πάντα ανάλογα με τις ιατρικές ή /και ψυχοκοινωνικές καθώς και νομικές ανάγκες που προκύπτουν.