ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η 7χρονη που λειτουργεί με… μπαταρίες (εικόνες-βίντεο)

Η 7χρονη που λειτουργεί με… μπαταρίες (εικόνες-βίντεο)

Το κορίτσι με την “καρδιά του Iron Man”, όπως και ο αγαπημένος ήρωας Τόνι Σταρκ, βασίζεται στην τεχνολογία για να παραμείνει ζωντανή, αφού η καρδιά της λειτουργεί με... μπαταρίες.

Χαμογελαστή και γλυκιά, η Πέιτζ Μόργκαν μοιάζει με ένα οποιοδήποτε 7χρονο κορίτσι. Όμως η καρδιά της δεν έχει φυσικό παλμό και χρειάζεται υποστήριξη για να συνεχίσει να χτυπά.

Η Πέιτζ διαγνώσθηκε με συγγενή καρδιακή ανωμαλία πριν καν γεννηθεί και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς για να καταφέρει να παραμείνει στη ζωή.

The little girl with the Iron Man heart 1

Κατά τη διάρκεια μίας εκ των επεμβάσεων που χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν, καταστράφηκε ο «φυσικός βηματοδότης» της καρδιάς της (φλεβόκομβος), οπότε έπρεπε να τοποθετηθεί τεχνητός βηματοδότης.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο πατέρας της 7χρονης: «Είναι ένα θαύμα με πόδια που λειτουργεί με μπαταρίες»!

Όταν η μητέρα της Πέιτζ διήνυε την 20ή εβδομάδα της κύησης, οι εξετάσεις υπέδειξαν ανωμαλία στην καρδιά του μωρού. Συγκεκριμένα, στο αριστερό τμήμα της καρδιάς της ήταν μικρότερο σε μέγεθος και οι δύο βασικές αρτηρίες της καρδιάς διοχέτευαν το αίμα στο δεξί τμήμα, οπότε η ροή αίματος και οξυγόνου προς τους πνεύμονες ήταν μεγαλύτερη από το κανονικό.

Όταν γεννήθηκε η Πέιτζ, η καρδιά της δεν ξεπερνούσε σε μέγεθος το νύχι του αντίχειρα. Υπό τη συνεχή παρακολούθηση των γιατρών και χάρη στη φροντίδα που της παρασχέθηκε, μέσα σε μερικές ημέρες η καρδιά της τριπλασιάστηκε σε μέγεθος. Σε ηλικία έξι εβδομάδων και με το βάρος της να φτάνει μετά βίας τα 2,3 κιλά, η Πέιτζ υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Η επέμβαση είχε διάρκεια 7 ώρες και περιελάμβανε την τοποθέτηση ειδικής στεφάνης γύρω από την αρτηρία ώστε να ελέγχεται η ροή του αίματος.

The little girl with the Iron Man heart 2

Οκτώ μήνες αργότερα, το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε μία ακόμη επέμβαση ώστε να αποκατασταθούν βλάβες στην καρδιά της. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αυτής καταστράφηκε ο φλεβόκομβος της καρδιάς, οπότε οι γιατροί αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν τεχνητό βηματοδότη.

Το κάτω τμήμα της καρδιάς τής Πέιτζ δεν επικοινωνεί με το επάνω τμήμα, οπότε ο καρδιακός παλμός δεν μπορεί να ελεγχθεί φυσικά και ο βηματοδότης δεν γίνεται να αφαιρεθεί τώρα ή στο μέλλον.

Πηγή: Mirror

Δείτε κι αυτό:

Ο Μεγάλος Δανός βοήθησε τη Μπέλα να περπατήσει ξανά μετά από 9 χρόνια (pics&vid)

«Μην αφήνετε κανέναν να φιλά το νεογέννητο μωρό σας» - Η ιστορία της μικρής Μπρουκ που συγκλονίζει

Γίγαντας ετών 3! Έχει ήδη ύψος 1,20!

Η 7χρονη που λειτουργεί με… μπαταρίες (εικόνες-βίντεο)

BEST OF NETWORK

PlusQueen