ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η υγεία στο μικροσκόπιο από τον ΙΣΑ και τους επιστημονικούς φορείς

Στο μικροσκόπιο βάζει την υγεία και τα προβλήματά της ο ΙΣΑ, καλώντας τα Διοικητικά Συμβούλια των επιστημονικών εταιρειών, επαγγελματικών ενώσεων και Ομοσπονδιών όλων των υγειονομικών φορέων, σε κοινή συνεδρίαση την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Η υγεία στο μικροσκόπιο από τον ΙΣΑ και τους επιστημονικούς φορείς

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, την Πέμπτη ώρα 13:30, ενώ έχει προσκληθεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Στόχος είναι να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία για τα «τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το χώρο της υγείας μέσα στην καρδιά του προβλήματος» σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Εν τω μεταξύ χθες, για ακόμη μία φορά ο ΙΣΑ εξαπέλυσε τα βέλη του προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, καλώντας τον να αναλάβει την ευθύνη για τις λανθασμένες επιλογές του και να υποβάλλει την παραίτησή του.

Ειδικότερα, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού σε ΜΜΕ την Δευτέρα, αναφορικά με τις προσλήψεις και τις ΜΕΘ, ο ΙΣΑ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, λέγοντας: «Ως «Πόντιος Πιλάτος της Δημόσιας υγείας», ο υπουργός Υγείας, απέδωσε τις τραγικές παραλείψεις και καθυστερήσεις, στο γεγονός ότι η φετινή «δεν είναι χρονιά κανονικότητας, για τη χώρα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά! Προφανώς και οι προηγούμενες δεν ήταν χρονιές κανονικότητας, αλλά η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είναι να διαχειριστεί τα δύσκολα προβλήματα και όχι να αναζητά άλλοθι για τις δικές της παραλείψεις.

Ο ΙΣΑ εξαπέλυσε ακόμη σκληρή κριτική για όλα τα θέματα υγείας και τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί προκειμένου να δοθούν λύσεις, ζητήματα που αφορούν εκτός από τις ΜΕΘ και τις προσλήψεις, τα ακέφαλα νοσοκομεία, τα προβλήματα στην δημόσια υγεία, την γρίπη και τον ανύπαρκτο προληπτικό εμβολιασμό.

Διαβάστε ακόμη:

Ασφαλιστικό: Όχι σε Ενιαίο Ταμείο και κινητοποιήσεις έως εσχάτων στην Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ

Σκληρή κριτική ΙΣΑ σε Αν. Ξανθό: Πόντιος Πιλάτος της δημόσιας υγείας

Η υγεία, μπαλάκι του πινγκ πονγκ μεταξύ Ν. Δημοκρατίας και κυβέρνησης