ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η υγεία, μπαλάκι του πινγκ πονγκ μεταξύ Ν. Δημοκρατίας και κυβέρνησης

Σε παιχνίδι πινγκ πονκγ έχει αρχίσει και εξελίσσεται ο πόλεμος για την υγεία μεταξύ Ν. Δημοκρατίας και κυβέρνησης. 

Η υγεία, μπαλάκι του πινγκ πονγκ μεταξύ Ν. Δημοκρατίας και κυβέρνησης

Έτσι, μετά την παρουσίαση της Μαύρης Βίβλου για την υγεία από την Αξιωματική Αντιπολίτευση την Τρίτη και την απάντηση στην συνέχεια από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επανέρχεται με δριμύτητα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι «Και τα ψέματα συνεχίζονται. Η Μαύρη Βίβλος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην υγεία».

Ειδικότερα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Χρήστος Κέλλας, έκανε την Παρασκευή, την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν πέρασαν 48 ώρες από την παρουσίαση της Μαύρης Βίβλου στην Υγεία στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα ψέματα συνεχίζονται. Στην ανακοίνωσή της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδέχεται ότι 37 (δηλαδή το 86%) από τις 43 προεκλογικές υποσχέσεις ήταν ψεύτικες και μόνος σκοπός ήταν η κατάκτηση της εξουσίας! Και απαντά μόνο στα 6.

Πιο συγκεκριμένα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου:

1. Προσλήψεις Παραδέχεται ότι το 2015 δεν έγινε καμία! Αντίθετα, καθυστέρησε να προκηρύξει τις 500 θέσεις για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ).

2. Ανασφάλιστοι – Είναι πλήρως καλυμμένοι από τον Ιούνιο του 2014. Επισυνάπτονται οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις που είχαν εκδοθεί επί Κυβερνήσεώς μας. Ο νοών νοείτω!

3. Ελλείψεις Κέντρων Υγείας Πλήρης ομολογία της χρεοκοπίας του συστήματος! Και τώρα προσδοκούν να σώσουν την κατάσταση οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και η Πυροσβεστική!!!

4. Χρηματοδότηση Νοσοκομείων – Παραδέχεται ότι το 2015 δόθηκαν 260 εκ ευρώ λιγότερα. Θα... σώσουν την κατάσταση το 2016!

5. Ληξιπρόθεσμες οφειλές – Αντί για 1,3 δις αναφέρει ότι είναι 1,202 δις! Και το αποδίδει στα capital controls. Tί πιο επίσημη ομολογία;

6. Ψυχιατρική μεταρρύθμιση – Στις 17 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στρατηγικό σχέδιο στις Βρυξέλλες σε δύο μήνες και στις 18 Φεβρουαρίου ότι το έχει ήδη καταθέσει! Τί από τα δύο ισχύει;

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τα ψέματα».

Διαβάστε ακόμη:

Σκληρή απάντηση υπ. Υγείας στην «Μαύρη Βίβλο» της Ν.Δ: Προσβάλλει την νοημοσύνη των πολιτών

Η μάχη μόλις ξεκίνησε: Η Ν. Δημοκρατία αποδομεί το κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Μαύρη Βίβλος της υγείας»: Τα φαρμακερά βέλη της Ν. Δ. για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ

Ανασφάλιστοι: Κομβική χαρακτηρίζει τη ρύθμιση ο Αν. Ξανθός - Χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση