ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε πώς είναι να διαβάζεις ένα κείμενο, έχοντας δυσλεξία

Η δυσλεξία αποτελεί μια μορφή μαθησιακής δυσκολίας. Παρατηρείται σε όλους τους πολιτισμούς που έχουν γραπτή γλώσσα και δεν έχει σχέση με τη νοητική καθυστέρηση.

Δείτε πώς είναι να διαβάζεις ένα κείμενο, έχοντας δυσλεξία

Συναντάται στο 10-15% των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αναλογία αγοριών και κοριτσιών να είναι 4 προς 1.

Μία συνοπτική περιγραφή της δυσλεξίας είναι ότι τα άτομα δυσκολεύονται να μάθουν μέσω της γραπτής ή προφορικής γλώσσας, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος (τραύμα, πνευματική καθυστέρηση κτλ.). Σε αυτή την κατηγορία μπορεί να ανήκουν και ευφυή ή και ταλαντούχα άτομα.

Ο προγραμματιστής Victor Widell, στην προσπάθειά του να προσομοιώσει το πώς είναι να διαβάζει κανείς ένα κείμενο, όταν έχει δυσλεξία, δημιούργησε μία σελίδα που ανακατεύει τα γράμματα των λέξεων, δείχνοντας έτσι την δυσκολία στην ανάγνωσή του σε όσους δεν εμφανίζουν την εν λόγω διαταραχή.

dysl


Πατήστε στην εικόνα για να δείτε την προσομοίωση

Όπως αναφέρει ο Independent, αρκετοί χρήστες του Reddit, όπου έκανε την εμφάνισή του, σημείωσαν ότι το site δεν είναι μια ακριβής αναπαράσταση των συμπτωμάτων της δυσλεξίας, αφού τα γράμματα μπερδεύονται πολύ γρήγορα και ο καθένας εμφανίζει διαφορετικά συμπτώματα, αλλά δίνει μια αίσθηση της διαταραχής.

Διαβάστε επίσης:

Έρπης: Πώς θα τον προλάβετε πριν επανεμφανιστεί ξανά...

Στοματικό σεξ: Πόσοι άντρες και πόσες γυναίκες το... τολμούν;

Έλκος στομάχου: Ανακαλύψτε το με ένα τεστ αναπνοής