ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεά ύψους 925.000 δολαρίων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Hospital for Special Surgery

Δωρεά διάρκειας τριών ετών και ύψους $925.000 προς το Hospital for Special Surgery (HSS), στη Νέα Υόρκη, για την υποστήριξη προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης για ορθοπεδικούς χειρουργούς από την Ελλάδα, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org).

Δωρεά ύψους 925.000 δολαρίων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Hospital for Special Surgery

Η δωρεά αυτή, επεκτείνει τη δεκαετή συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος και του Hospital for Special Surgery (Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής), κατά την οποία περισσότεροι από 75 χειρούργοι από την Ελλάδα έχουν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα που βοηθούν στη βελτίωση των ιατρικών τους γνώσεων.

Το Hospital for Special Surgery (Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής) είναι το πρώτο νοσοκομείο ειδικής χειρουργικής στις ΗΠΑ, και είναι παγκοσμίως γνωστό για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει, ενώ η προαγωγή της επιστήμης της ορθοπεδικής χειρουργικής βρίσκεται στον πυρήνα της αποστολής του. Το 2015, πάνω από 28.000 γιατροί, χειρουργοί και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου της υγείας από 123 διαφορετικές χώρες, απασχολήθηκαν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

«Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι Έλληνες ορθοπεδικοί χειρουργοί αποκτούν πρόσβαση στα κορυφαία ορθοπεδικά νοσοκομεία του πλανήτη, καθώς και στις βέλτιστες πρακτικές στους τομείς της χειρουργικής και της κλινικής φροντίδας, της έρευνας και της ακαδημαϊκής ιατρικής», δήλωσε ο Δρ. Παναγιώτης Κουλουβάρης, Διεθνής Πρεσβευτής του HSS και σύνδεσμος μεταξύ του νοσοκομείου και της ορθοπεδικής κοινότητας στην Ελλάδα. «Αυτή η συνεργασία έχει διευκολύνει τις επαφές ανάμεσα στους επιστήμονες του Hospital for Special Surgery και τους χειρουργούς στην Ελλάδα, επηρεάζοντας θετικά την ορθοπεδική χειρουργική πρακτική σε ολόκληρη τη χώρα».

Η νέα δωρεά αξιοποιεί την εμπειρία προγραμμάτων της τελευταίας δεκαετίας, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις εξελισσόμενες επαγγελματικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των ορθοπεδικών χειρουργών στην Ελλάδα. Θα χρηματοδοτήσει προγράμματα σεμιναρίων και ακαδημαϊκά προγράμματα επισκέψεων, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες γιατροί θα εμβαθύνουν στην εμπειρία και στο περιβάλλον του HSS, λαμβάνοντας μέρος σε δραστηριότητες όπως μαθήματα και διαλέξεις, έρευνα, παρακολούθηση ζωντανών επεμβάσεων και πρακτική άσκηση σε ανατομικά παρασκευάσματα. Περίπου 60 χειρουργοί θα επωφεληθούν άμεσα από το πρόγραμμα.

«Το Hospital for Special Surgery εκτιμά βαθιά την σχέση του με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και με ενθουσιασμό συνεχίζει τη συνεργασία αυτή για τα επόμενα τρία χρόνια», δήλωσε ο Δρ. Thomas P. Sculco, Καθηγητής Ορθοπαιδικής και Υπεύθυνος του Προγράμματος στο HSS. «Είναι τιμή για το Διδακτικό Προσωπικό του HSS να μοιραστεί τις βέλτιστες πρακτικές και να μοιραστεί τις γνώσεις του με τους Έλληνες ορθοπεδικούς χειρουργούς, καθώς και να καθιερώσει ένα συνεχιζόμενο, αμοιβαία επωφελή διάλογο».

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραμένει προσηλωμένο στην ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα», δήλωσε η Αργυρώ Συκλά, Συντονίστρια Δωρεών Υγείας & Αθλητισμού του Ιδρύματος. «Τα προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης, όπως το συγκεκριμένο, παρουσιάζουν υψηλό και μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο για την εξέλιξη των γιατρών και, κατ’ επέκταση, για τους ασθενείς τους».

bigstock Dog Surgery At A Vet Clinic 104285528

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που προβλέπεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία, με έμφαση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, και επίσης επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Το 2016, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμπληρώνει 20 χρόνια κοινωφελούς δράσης. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά €1,5 δισεκατομμύρια / $1,8 δισεκατομμύρια, μέσω 3.316 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 111 κράτη ανά τον κόσμο.

Τον Ιούνιο του 2015, το Ίδρυμα ανακοίνωσε μία νέα πρωτοβουλία, ύψους €100.000.000 ($112 εκατομμύρια), επιπλέον των τακτικών του δωρεών, ως συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδεινούμενης κρίσης στην Ελλάδα, παρέχοντας άμεση υποστήριξη στα πιο ευάλωτα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Η νέα πρωτοβουλία ακολουθεί τις δύο προηγούμενες πρωτοβουλίες του 2012 και 2013, ύψους €100.000.000 ($130 εκατομμύρια) έκαστη. Η πρωτοβουλία του 2012, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί, αποσκοπούσε, επίσης, στην άμεση ανακούφιση από τις δυσμενείς συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, ενώ η πρωτοβουλία του 2013 έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, σκοπεύοντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και ευκαιριών για τη νέα γενιά.

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2016. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι €596 εκατομμύρια ($831 εκατομμύρια), ποσό που συμπεριλαμβάνει δύο δωρεές αξίας €5 εκατομμυρίων ($6 εκατομμυρίων) έκαστη, προς την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, για τη μετάβαση στα νέα τους κτίρια. Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ιδρύματος στο μέλλον της χώρας, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

Σχετικά με το Hospital for Special Surgery

To Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής (Hospital for Special Surgery - HSS), το οποίο ιδρύθηκε το 1863, κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στους τομείς της ορθοπεδικής, της ρευματολογίας και της αποκατάστασης. Το HSS κατέχει, σε εθνικό επίπεδο, τη Νο 1 θέση στην ορθοπεδική, Νο 3 στη ρευματολογία και Νο 7 στη γηριατρική, σύμφωνα με το U.S. News & World Report (2015-2016), και πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης που έλαβε την αναγνώριση Magnet Recognition for Excellence in Nursing Service (Αριστεία στις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες) από το American Nurses Credentialing Center, τρεις συνεχόμενες φορές. Το HSS σημειώνει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά λοιμώξεων στην χώρα, και είναι μέλος του Συστήματος Υγείας New York-Presbyterian, και συνεργάτης του Weill Cornell Medical College.

Συνεπώς, όλα τα μέλη του προσωπικού του, είναι ταυτόχρονα και μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Weill Cornell. Το ερευνητικό τμήμα του νοσοκομείου είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως κορυφαίο στην έρευνα που αφορά τη μυοσκελετική ιατρική και τα αυτοάνοσα νοσήματα. Το Hospital for Special Surgery βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, και μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του στη διεύθυνση www.hss.edu.

Διαβάστε ακόμη:

Δωρεά 2,24 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενάντια στην κρίση για υγεία & πρόνοια