ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρώτη ελληνική ιστοσελίδα ενημέρωσης για τη σχιζοφρένεια είναι εδώ

Ολοκληρωμένη ενημέρωση καθώς και συμβουλές σε θέματα που απασχολούν τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια και τους φροντιστές τους έρχεται να προσφέρει η φαρμακευτική εταιρία Janssen μέσα από τον ενημερωτικό ιστότοπο schizophrenia24x7, ένα εκπαιδευτικό site το οποίο διατίθεται πλέον και στα ελληνικά.

Η πρώτη ελληνική ιστοσελίδα ενημέρωσης για τη σχιζοφρένεια είναι εδώ

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια ασθενείς καθώς και οι συγγενείς τους έχουν ενημερωθεί από τον Μάιο του 2011 μέχρι σήμερα από την ιστοσελίδα schizophrenia24x7, η οποία μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Η σχιζοφρένεια είναι μια σύνθετη ασθένεια. Όσοι πάσχουν από αυτήν έχουν δυσκολίες στη διαδικασία της σκέψης τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ψευδαισθήσεις, παραληρητικές ιδέες, αποδιοργανωμένη σκέψη και ασυνήθιστη ομιλία ή συμπεριφορά (όλα αυτά που είναι γνωστά ως «συμπτώματα της ψύχωσης» ή «ψυχωσικά συμπτώματα»)

Η φαρμακευτική εταιρία Janssen μέσα από το schizophrenia24x7.gr, την ιστοσελίδα που αφιερώνεται αποκλειστικά στην ασθένεια, επιθυμεί να περάσει το μήνυμα ότι όταν κάποιος έχει σχιζοφρένεια δεν σημαίνει ότι έχει «διχασμένη προσωπικότητα», όπως υποδηλώνει το όνομα της νόσου, αλλά ότι ίσως βλέπει τον κόσμο διαφορετικά απ' ό,τι οι γύρω του. Αν και η σχιζοφρένεια είναι βασανιστική και τρομακτική, δεν είναι απίθανο για ένα άτομο που πάσχει από την ασθένεια αυτή να έχει καλή ποιότητα ζωής και ενδεχομένως να διατηρήσει την εργασία του. Όπως όλοι οι ασθενείς που πάσχουν από μια μακροχρόνια ή υποτροπιάζουσα ασθένεια, τα άτομα με σχιζοφρένεια μπορούν να μάθουν πώς να διαχειρίζονται την πάθησή τους και να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους.

Η ιστοσελίδα schizophrenia24x7.gr απευθύνεται σε ασθενείς, φίλους και φροντιστές. Προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τη σχιζοφρένεια, τη σχιζοσυναισθηματική διαταραχή, τη σημασία της διατήρησης της φυσικής κατάστασης των ασθενών, αλλά και συμβουλές προς τους φροντιστές. Επίσης παρουσιάζει παραδείγματα ασθενών, οι οποίοι συνεχίζουν να ζουν μια όσο το δυνατό πιο φυσιολογική ζωή, δουλεύοντας, κάνοντας παρέα με φίλους, κτλ. Eνθαρρύνει τη δημιουργική έκφραση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις βοηθάει στην αντιμετώπιση της νόσου.

Σχετικά με τη σχιζοφρένεια

Η σχιζοφρένεια είναι μια σύνθετη ασθένεια. Όσοι πάσχουν από αυτήν έχουν δυσκολίες στη διαδικασία της σκέψης τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ψευδαισθήσεις, παραληρητικές ιδέες, αποδιοργανωμένη σκέψη και ασυνήθιστη ομιλία ή συμπεριφορά (όλα αυτά που είναι γνωστά ως «συμπτώματα της ψύχωσης» ή «ψυχωσικά συμπτώματα»).

Εξαιτίας αυτών των συμπτωμάτων, τα άτομα με σχιζοφρένεια μπορεί να δυσκολεύονται στην αλληλεπίδρασή τους με τους άλλους και ίσως αποτραβιούνται από τις καθημερινές δραστηριότητες και τον εξωτερικό κόσμο.

Το ότι κάποιος έχει σχιζοφρένεια δεν σημαίνει ότι έχει «διχασμένη προσωπικότητα», όπως υποδηλώνει το όνομα της νόσου, αλλά ότι ίσως βλέπει τον κόσμο διαφορετικά απ' ό,τι οι γύρω του. Τα άτομα με σχιζοφρένεια μπορεί να ακούν/βλέπουν/μυρίζουν/αισθάνονται πράγματα που δεν γίνονται αντιληπτά από τους άλλους (ψευδαισθήσεις), για παράδειγμα να ακούνε φωνές (μάλιστα, οι φωνές αποτελούν τον πιο συνηθισμένο τύπο ψευδαισθήσεων).

Μπορεί επίσης να πιστεύουν ακλόνητα πράγματα που δεν είναι αληθινά (παραληρητικές ιδέες), π.χ. ότι κάποιος διαβάζει τη σκέψη τους, ελέγχει το μυαλό τους ή καταστρώνει σχέδια για να τους βλάψει. Μερικές φορές ο κόσμος τους μοιάζει στρεβλωμένος από τις ψευδαισθήσεις και τις παραληρητικές ιδέες και γι' αυτό τα άτομα με σχιζοφρένεια μπορεί να νιώθουν φόβο και άγχος ή να βρίσκονται σε σύγχυση. Αποδιοργανώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό και μπορεί να αισθάνονται φόβο αλλά και να προκαλούν τον φόβο σε όσους βρίσκονται γύρω τους.

Η θεραπεία παίζει καθοριστικό ρόλο για τα περισσότερα άτομα με σχιζοφρένεια. Εκτός από τις θεραπείες με βάση τα φάρμακα, βοηθούν επίσης η ψυχοθεραπεία (θεραπεία συζήτησης), που μαθαίνει στους ασθενείς πώς να αντιμετωπίζουν τη σχιζοφρένεια καθώς και οι ομάδες υποστήριξης ασθενών, που αποτελούν χρήσιμη πηγή πολύτιμων πληροφοριών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σχιζοφρένεια επισκεφθείτε το schizophrenia24x7.gr

Σχετικά με τη φαρμακευτική εταιρία Janssen

Η Janssen ανήκει στον όμιλο εταιριών της Johnson & Johnson. Είναι προσανατολισμένη στην παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων που στοχεύουν στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής. Με κύριο μέλημά της την φαρμακευτική έρευνα, ανακαλύπτει, αναπτύσσει και διαθέτει πρωτοποριακά φάρμακα σε πέντε κύριους θεραπευτικούς τομείς:

1. Καρδιαγγειακό σύστημα και μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης)
2. Νευροεπιστήμη (σχιζοφρένεια, άνοια, πόνος)
3. Λοιμώδη νοσήματα (HIV/AIDS, Ηπατίτιδα C, φυματίωση)
4. Ογκολογία (πολλαπλό μυέλωμα, καρκίνος του προστάτη)
5. Ανοσολογία (ψωρίαση, ψωριασική αρθρίτιδα)
6. Αιματολογία (χρόνια λεμφοκυταρρική λευχαιμία, λέμφωμα από κύτταρα μανδία)

Η Janssen εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προχωράει σε ενέργειες που στόχο έχουν να προσφέρουν ενός ασφαλές και ευτυχισμένο μέλλον για όλους.

Διαβάστε ακόμη:

Η σχιζοφρένεια μπορεί να οφείλεται σε γονιδιακή μετάλλαξη

Σχιζοφρένεια: Τα σημάδια όπως τα βιώνουν οι οικογένειες των ασθενών

Τα μάτια «προδίδουν» τη σχιζοφρένεια σε αρχικό στάδιο