ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έχετε ειδητική μνήμη; Κάντε το τεστ που περνά μόνο το 1% των ανθρώπων!

Λέγεται ότι ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Ραχμάνινοφ αλλά και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Θεόδωρος Ρούζβελτ είχαν εξαιρετική μνήμη.

Έχετε ειδητική μνήμη; Κάντε το τεστ που περνά μόνο το 1% των ανθρώπων!

Εάν πιστεύετε κι εσείς ότι κατέχετε ξεχωριστές ικανότητες απομνημόνευσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το μυαλό σας με ένα πανέξυπνο τεστ!

Το τεστ δοκιμάζει την ειδητική μνήμη, η οποία συχνά αποκαλείται και φωτογραφική μνήμη. Ο όρος ειδητική μνήμη περιγράφει την ικανότητα απομνημόνευσης εικόνων, ήχων ή άλλων ερεθισμάτων έπειτα από σύντομης διάρκειας έκθεση στο ερέθισμα, με μεγάλη ακρίβεια και αρκετή για αρκετή ώρα μετά.

Η ικανότητα αυτή παρατηρείται κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής, συγκεκριμένα σε ποσοστό 2-10% των παιδιών μέχρι έξι ετών. Σπανίως παρατηρείται κάτι αντίστοιχο σε ενήλικες.

Το τεστ

Κοιτάξετε καλά την εικόνα για όση ώρα θέλετε. Η εικόνα απαρτίζεται από ένα ακανόνιστο μοτίβο από κόκκινες και μπλε κουκκίδες και πρέπει να την απομνημονεύσετε όσο καλύτερα μπορείτε.

eidemem2

Κάντε το ίδιο για τη δεύτερη εικόνα, η οποία επίσης απαρτίζεται από κόκκινες και μπλε κουκκίδες.

eidemem3

Όταν πιστεύετε ότι έχετε αποτυπώσει με ακρίβεια και τις δύο εικόνες, προσπαθήστε να τις συνδυάσετε στο μυαλό σας. Θα πρέπει να «δείτε» νοητά τις κόκκινες κουκκίδες να σχηματίζουν ένα γράμμα του λατινικού αλφαβήτου.

Η ερώτηση αυτή αποτελεί μέρος ενός τεστ μνήμης που σχεδιάστηκε από το Playbuzz. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μόνο το 1% των ανθρώπων καταφέρνουν να περάσουν το τεστ!

Η σωστή απάντηση στο τεστ είναι το γράμμα G.

Δείτε κι αυτό:

Βίντεο: Τεστ παρατηρητικότητας, με τη σφραγίδα των επιστημόνων!

Οι 8 σπαζοκεφαλιές που θα ακονίσουν το μυαλό σας! (εικόνες)

Νομίζετε ότι έχετε κοινή λογική; Κάντε το τεστ!