ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός στην συνάντηση του προέδρου του ΕΕΣ με τον Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Επίσημη συνάντηση με τον Σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου και Μέλος της Εκτελεστικής Διοίκησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Βασίλη Κασκαρέλη πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη 16 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρoύ Dr. Αντώνιος Αυγερινός στα Κεντρικά Γραφεία του Ιδρύματος επί της Βασ. Σοφίας.

Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός στην συνάντηση του προέδρου του ΕΕΣ με τον Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στην εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν οι βάσεις για τη στενή συνεργασία των δύο φορέων, προκειμένου να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες υποστήριξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που βιώνουν συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Από τη σύσταση του έως σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει αναπτύξει σημαντικότατη κοινωφελή δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αντλώντας έμπνευση από την αφοσίωση του Έλληνα εφοπλιστή και επιχειρηματία προς την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, καθώς και από την ιδιαίτερη ευαισθησία που επεδείκνυε στους τομείς της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, των τεχνών και του πολιτισμού.

Αντίστοιχα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ως ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός Οργανισμός στην Ελλάδα, ήταν και παραμένει παρών, εδώ και 140 χρόνια, στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδος, αλλά και διεθνώς, επιτελώντας σύνθετο ανθρωπιστικό έργο, πάντοτε με στόχο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και απόλυτο με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Εξάλλου, ειδική εκδήλωση για τους πρόσφυγες διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός. Η εκδήλωση, με τίτλο «Το αποτύπωμα του ανθρώπου», ήταν αφιερωμένη στην αλληλεγγύη που ο καθένας από εμάς μπορεί να επιδείξει απέναντι σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής ή εθνικότητας, ενώ περιελάμβανε μουσικά και θεατρικά δρώμενα και έκθεση φωτογραφίας. Επίσης, είχε στηθεί ειδικός χώρος για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετέφερε στο πολυπληθέστατο κοινό τις τελευταίες εξελίξεις από την πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Νέστορα Αντωνίου, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτριο Δεληγιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Λαρίσης, Χρήστο Καλομπάτσιο, επισκέφθηκε τους δύο καταυλισμούς προσφύγων που λειτουργούν στο πρώην εργοστάσιο της «ΡΟΚΑ» (χωρητικότητας 400 ατόμων) και στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στην περιοχή Κουτσόχερου (χωρητικότητας 1.000 ατόμων).

Και στα δύο αυτά Κέντρα Φιλοξενίας η παρουσία του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι καθημερινή, καθώς κλιμάκια Νοσηλευτών και Σαμαρειτών Διασωστών Ε.Ε.Σ. παρέχουν στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες άμεση ιατρική βοήθεια ενώ κοινωνικοί λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας υποστηρίζουν τις διανομές τροφίμων και συσσιτίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ