ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διευκρινίσεις υπ. Υγείας για τις προσλήψεις σε ΜΕΘ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με συγχωροχάρτι στον εαυτό του

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις 500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ, πραγματοποιεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, γίνεται σαφές ωστόσο ότι δίνει συγχωροχάρτι στον εαυτό της, σε αντίθεση με το ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε αναλάβει την σχετική διαδικασία και έχει κάνει λάθη, όπως υποστηρίζει η ηγεσία του υπουργείου.

Διευκρινίσεις υπ. Υγείας για τις προσλήψεις σε ΜΕΘ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με συγχωροχάρτι στον εαυτό του

«Εκείνοι που σήμερα μας καταγγέλλουν για «παρέμβαση» είναι οι ίδιοι που πρόσφεραν διαχρονικά και συνεχίζουν να προσφέρουν πολιτική ασυλία σε ένα αποδεδειγμένα αδιαφανές, πελατειακό και διαπλεκόμενο με συμφέροντα καθεστώς στο ΚΕΕΛΠΝΟ που αυτή την περίοδο προωθείται η εξυγίανσή του», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή το απόγευμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «σχετικά με το θέμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί από συγκεκριμένους «κύκλους» σχετικά με τον προσωρινό πίνακα των επιτυχόντων γιατρών για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

Προκειμένου να στελεχωθούν άμεσα οι ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΝΝ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, το υπουργείο Υγείας επέλεξε να προχωρήσει στην πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών με προκήρυξη μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παρότι στο παρελθόν το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν τηρούσε καμία διαδικασία σε ανάλογες περιπτώσεις , το υπουργείο επέμεινε η κατανομή των θέσεων στις αντίστοιχες μονάδες να γίνει με ορθολογικό τρόπο και με τη συνδρομή της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, όπως επίσης η διαδικασία επιλογής να γίνει με μοριοδότηση των υποψηφίων βάσει κριτηρίων ΑΣΕΠ .

Στη συνέχεια- και παρότι είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες - το υπουργείο Υγείας σε δειγματοληπτικό έλεγχο της μοριοδότησης των γιατρών που είχε γίνει από το ΚΕΕΛΠΝΟ διαπίστωσε λάθη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Για παράδειγμα είχε υπολογιστεί κακώς ως γενική προϋπηρεσία ο χρόνος για την απόκτηση της ειδικότητας, προϋπηρεσία σε ΜΕΘ που δεν αποδεικνυόταν από πουθενά ή είχαν προσμετρηθεί ανύπαρκτοι μεταπτυχιακοί τίτλοι. Με στόχο την γρήγορη αλλά και διαφανή ολοκλήρωση της διαδικασίας, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε επανέλεγχο όλων των φακέλων των υποψηφίων προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η μοριοδότηση θα είναι απολύτως σύμφωνη με τα δημοσιευθέντα στην προκήρυξη κριτήρια.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι όλες οι ενέργειες έγιναν προκειμένου να στελεχωθούν άμεσα οι ΜΕΘ με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει έννομο συμφέρον να αναζητήσει τη διασταύρωση των στοιχείων. Εκείνοι που σήμερα μας καταγγέλλουν για «παρέμβαση» είναι οι ίδιοι που πρόσφεραν διαχρονικά και συνεχίζουν να προσφέρουν πολιτική ασυλία σε ένα αποδεδειγμένα αδιαφανές, πελατειακό και διαπλεκόμενο με συμφέροντα καθεστώς στο ΚΕΕΛΠΝΟ που αυτή την περίοδο προωθείται η εξυγίανσή του».

Μένει να αποδειχθεί η πραγματική διάσταση των γεγονότων με έναν μόνο τρόπο: ο αριθμός των ενδεχόμενων ενστάσεων και ποσοτικά και ποιοτικά, θα καταδείξει ποιός έχει δίκιο και ποιός έχει άδικο.

Διαβάστε ακόμη:

Εγκρίθηκε η προκήρυξη 88 ειδικευμένων γιατρών, συνεχίζεται η τοποθέτηση προσωπικού στις ΜΕΘ