ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό διάλυση το «Μεταξά»: Οι καρκινοπαθείς φέρνουν τα βασικά είδη από το σπίτι τους

Υπό κατάρρευση βρίσκεται το νοσοκομείο Μεταξά, καθώς οι αξονικοί τομογράφοι δεν λειτουργούν, ενώ εξαιτίας των ελλείψεων, οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να φέρνουν από το σπίτι τους βαμβάκι, σαπούνι και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Υπό διάλυση το «Μεταξά»: Οι καρκινοπαθείς φέρνουν τα βασικά είδη από το σπίτι τους

Οι τεχνολόγοι αναγκάζονται να λειτουργήσουν υποτυπωδώς τον αξονικό τομογράφο, που είναι χαλασμένος από το 2013, προκειμένου να γίνει μια διάγνωση, το αποτέλεσμα της οποίας όμως μπορεί και να μην είναι ακριβές, σύμφωνα με δηλώσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο στο Mega.

Η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη διοικήσεων, έχουν «νεκρώσει» τα νοσοκομεία. Το νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς αλλά αναγκάζεται να κάνει οικονομία στα σεντόνια και να δίνει μόνο σε όσους χειρουργούνται. Οι κενές θέσεις σε ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό δημιουργούν τεράστια προβλήματα.

Οι βιοψίες για να ξεκινήσει η θεραπεία ενός καρκινοπαθούς όπως λένε οι γιατροί βγαίνουν μετά από 2 μήνες και ο Γολγοθάς δεν τελειώνει εκεί καθώς εάν συνυπολογιστεί και ο χρόνος που χρειάζεται για ένα ραντεβού, τότε ο ασθενής ενδεχομένως να έχει νοσήσει ακόμα περισσότερο.