ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: «Υπερεπείγον» έγγραφο στο υπουργείο Υγείας για το οριακό σημείο λειτουργίας του

Με έγγραφο που φέρει την ένδειξη «Υπερεπείγον» το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το οριακό σημείο λειτουργίας του νοσοκομείου.

Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: «Υπερεπείγον» έγγραφο στο υπουργείο Υγείας για το οριακό σημείο λειτουργίας του

Το προσωπικό –νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό- μειώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα την σύμπτυξη τμημάτων και τη μείωση των ενεργών κλινών, παρά το γεγονός ότι εφημερεύει καθημερινά.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την έγγραφη δέσμευση του υπουργείου για συγκεκριμένες δράσεις τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε καθυστέρηση θα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων», ενώ δεσμεύονται για κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το υπάρχον νοσηλευτικό και μαιευτικό προσωπικό δεν φτάνει ούτε στο 50% των οργανικών θέσεων, την στιγμή που η προσέλευση των ασθενών έχει αυξηθεί κατά 30% λόγω της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης.

Η λύση του προσωρινού προσωπικού με πεντάμηνες και οκτάμηνες δεν αποτελεί λύση, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, αφού μόλις το προσωπικό εκπαιδεύεται, αποχωρεί και συγχρόνως παραμένει κενό μέχρι την επαναπρόσληψη.

Διαβάστε επίσης:

Silver Alert: Μεταξύ εφημερίας και ράντζου, χάθηκε για ακόμη μία φορά η ... Υγεία

Η κραυγή αγωνίας ενός άξιου νεφρολόγου, που έμεινε ολομόναχος το Πάσχα στο νοσ. Αργοστολίου

Νοσ. Άρτας: Με καθημερινή εφημερία και όμως, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες του 2016