ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το viral βίντεο μητέρας που γεννά με «φυσιολογική καισαρική»

Η Σάρα Σάντερς έφερε στον κόσμο το γιο της με «φυσιολογική καισαρική» (natural caesarean), μια μέθοδο που συνδυάζει το φυσιολογικό τοκετό με την καισαρική τομή.

Το viral βίντεο μητέρας που γεννά με «φυσιολογική καισαρική»

Ο τοκετός, ο οποίος έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Τορμπάι της Αγγλίας, καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο ανέβασε μάλιστα η ίδια στο YouΤube.

{youtube}pszvAQLGZCI{/youtube}

«Εάν μια γυναίκα δεν μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά, η ‘φυσιολογική καισαρική’ είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή», γράφει η Σάρα στην περιγραφή του βίντεο.

Η «φυσιολογική καισαρική» έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής, αφού θεωρείται ότι προκαλεί λιγότερη δυσφορία στο μωρό σε σύγκριση με το φυσιολογικό τοκετό.

Πώς γίνεται η «φυσιολογική καισαρική»

3451DFE500000578 3595970 image a 16 1463543090026

Όπως και στην κανονική καισαρική, γίνεται αρχικά μια μικρή τομή στην κοιλιά της γυναίκας. Οι γιατροί διευκολύνουν την έξοδο του κεφαλιού από την τομή, όμως στη συνέχεια αφήνουν το μωρό να εξέλθει μόνο του, σπρώχνοντας με τους ώμους του, όπως στο φυσιολογικό τοκετό.

Η διαδικασία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και, αφού το μωρό βγει εντελώς από το σώμα της μητέρας, οι γιατροί το αφήνουν να «ξεκουραστεί» για λίγο, χωρίς να κόψουν αμέσως τον ομφάλιο λώρο. Αυτό το τελευταίο βήμα θεωρείται πολύ σημαντικό, αφού η επαφή του νεογέννητου με τη μητέρα του επιτρέπει οι δυο τους να δεθούν συναισθηματικά.

Δείτε κι αυτό:

Μοναδικό βίντεο! Μωρό «δραπετεύει» από τον αμνιακό του σάκο!

Πότε πρέπει να κόβεται ο ομφάλιος λώρος

Καισαρική τομή: Η φωτογραφία μαμάς και μωρού που έγινε viral