ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Roche Hellas στηρίζει τη Φλόγα στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας

Με πρωτότυπο τρόπο και σε συνεργασία με την Εταιρεία Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), υλοποιήθηκε η πρωτοβουλία της Roche Hellas για την οικονομική υποστήριξη της «Φλόγας», στο πλαίσιο του φετινού 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ογκολογίας.

Η Roche Hellas στηρίζει τη Φλόγα στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας

Μέσα από την παρουσία της στο μεγαλύτερο ογκολογικό συνέδριο της χώρας, η Roche Hellas, έδωσε την ευκαιρία στους επαγγελματίες υγείας να προσφέρουν έμπρακτα στο παιδί που νοσεί από καρκίνο με έναν εύκολο και ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο.

Για κάθε μια στάση των συνέδρων στο εκθεσιακό περίπτερο της Roche Hellas και με κάθε «χτύπημα» της κάρτας διαπίστευσής τους, η Roche Hellas προσέφερε ένα συμβολικό ποσό στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, συγκεντρώνοντας συνολικά 3.000 ευρώ.

Με τη σημαντική υποστήριξη της Roche Hellas και της ΕΟΠΕ η «Φλόγα» θα ενισχύσει την προσπάθεια της για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά μυελού των οστών.

Σχετικά με τη Φλόγα

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Το σωματείο συμπαραστέκεται στις οικογένειες και για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Σχετικά με τη Roche

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι οχτώ φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Σχετικά με την ΕΟΠΕ

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) αποτελεί μη κερδοσκοπικό Επιστημονικό Σωματείο, με σκοπό την προώθηση του γνωστικού αντικειμένου της Κλινικής Ογκολογίας. Η ΕΟΠΕ ιδρύθηκε το 1985 και αποτελείται από 270 μέλη, επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού, που αντιπροσωπεύουν το ιατρικό δυναμικό της χώρας μας στην Παθολογική Ογκολογία. Για την καλύτερη υποστήριξη των νέων Oγκολόγων, το 2005 η ΕΟΠΕ δημιούργησε την Ομάδα Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (ΟΝΕΟ), η οποία απαριθμεί σήμερα 220 μέλη. Για την επίτευξη του σκοπού της η Εταιρεία, μεταξύ άλλων, διοργανώνει δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και έρευνας για τον καρκίνο, διαλέξεις, συνέδρια και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια. Πλήθος επιστημονικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της, υποστηρίζει ερευνητικές προσπάθειες και χορηγεί υποτροφίες για τη μετεκπαίδευση νέων Ογκολόγων στο εξωτερικό.

Επιπλέον, συνεργάζεται με παρεμφερείς οργανισμούς του ελληνικού και διεθνούς χώρου, καθώς και με συλλόγους καρκινοπαθών και ενημερώνει για τις επιστημονικές εξελίξεις και τις δραστηριότητές της με τα μέσα επικοινωνίας που διαθέτει (www.hesmo.gr, www.neaeope.gr, Forum of Clinical Oncology www.degruyter.com/view/j/fco), ενώ παράλληλα συντάσσει και συντονίζει θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα για την καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου. Τα τελευταία χρόνια η ΕΟΠΕ, παρ’ όλη την κοινωνικο-οικονομική συγκυρία, παραμένει συνεπής, δραστήρια και εξωστρεφής.

Διαβάστε ακόμη:

Το τραγικό παιχνίδι της τύχης για 7χρονο δωρητή μαλλιών