ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 4ο Φεστιβάλ Αγάπης & Αποδοχής με την συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Με σεβασμό στα Δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, όπως αυτά διατυπώνονται στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού (1959) και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (1989), την οποία έχει υπογράψει και η χώρα μας, η σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών προωθεί, και φέτος, για 4η συνεχή χρονιά, τόσο στο σχολείο όσο και μέσα στην τοπική κοινωνία, την Ιδέα της Αποδοχής του Διαφορετικού και της αναγνώρισης των Δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, όπως αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου Οικονόμου Γαρυφαλλιά.

Το 4ο Φεστιβάλ Αγάπης & Αποδοχής με την συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου, 5:00μμ-10:00μμ, στο χώρο του σχολείου.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών προστατεύει τα δικαιώματα όλων των μαθητών του στη μόρφωση, στην έκφραση και στις ίσες ευκαιρίες, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία ή την αναπηρία τους.

«Στο φετινό μας Φεστιβάλ», επισημαίνει η κυρία Οικονόμου, «γιορτάζουμε την αξιοπρέπεια της Ετερότητας, δίνουμε έμφαση στα δικαιώματα των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και δεσμευόμαστε να εξασφαλίζουμε την ισότιμη παρουσία και πρόσβαση όλων των μαθητών στο σχολείο. Συνεργαστήκαμε με την Κίνηση «Δημότες των Αχαρνών», την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Αχαρνών και με πλήθος άλλων φορέων και συλλόγων που ευαισθητοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί, εισηγήσεις και εργαστήρια για τους μαθητές με την υποστήριξη και συμμετοχή των:
Batala Atenas, Graduado Tucano Abadá-Capoeira, ActionAid Hellas, Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Α.Μ.Ε.Α.«Τυρταίος», Generation 2.0 RED, 443 Photografika, Xαμόγελο του παιδιού, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης Δ.Ο.Μ, Κλασικός Ινδικός Χορός Kathak – Χριστίνα Ζάννη, ΕΕΘΙΙΕ –Θεραπευτική Ιππασία, Εργαστήριο Origami – Κατ. Χρηστοφορίδη, Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, Steam Rollers, Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε., Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EEEEK) Αγ. Δημητρίου, Δήμος Χαδούλης – ζωγράφος, Καραγκιόζης – Καραϊσκος Γιώργος, Καλλιτεχνείο Αχαρνών, Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή», Σύλλογος δασκάλων “Σωκράτης”, Ένωση Γονέων δήμου Αχαρνών και ο Δήμος Αχαρνών. Χορηγός επικοινωνίας: Amagi Radio.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με εμφανίσεις μουσικών και χορευτικών σχημάτων, παρέλαση όλων μας στους δρόμους γύρω από το σχολείο με τους BATALA ATENAS και θα ακολουθήσει πάρτι με την DJ Boom.