ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε νέο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τους οροθετικούς, στοχεύει ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αν. καθηγητής Χειρουργικής κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρευρέθηκαν την Δευτέρα 23 Μαΐου στην ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Θετική Φωνή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης με θέμα «HIV & διακρίσεις. Εντοπίζοντας το στίγμα του στίγματος».

Σε νέο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τους οροθετικούς, στοχεύει ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο πλαίσιο της εν λόγω ημερίδας, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την ευκαιρία που του δόθηκε να απευθυνθεί στην κοινότητα των οροθετικών ατόμων με ένα μήνυμα συνεργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα σαν νέος Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και εκπροσωπώντας σύσσωμο και ομόφωνο το Διοικητικό Συμβούλιο, στέκομαι απέναντί σας με σεβασμό και θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη εξ ονόματος του Οργανισμού που – αν και θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρωτοπορία της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων – καθοδηγήθηκε από σκοταδιστικές και αντιεπιστημονικές προκαταλήψεις.»

Επίσης, τόνισε ότι όλα τα στελέχη του Οργανισμού, όλες οι δομές, τα μέλη του ΔΣ και οι συνεργάτες θα είναι αρωγοί στα σοβαρά ιατρικά αλλά κύρια – κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα των οροθετικών. Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι: «ως νέα Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στοχεύει στη διαμόρφωση ενός νέου, σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα προβλέπει τις απαραίτητες διαδικασίες και δικλείδες ασφαλείας που θα καθιστούν αδύνατη στο μέλλον την αυθαιρεσία και την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζουν την πιο πλήρη και ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας.»

Διαβάστε ακόμη:

Επιδημία HIV/AIDS στη Ρωσία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο

Πρόσφυγες: Μπορούν να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία, αρκεί να σταθεροποιηθεί η κατάσταση