ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα, το Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο για τη διάγνωση & θεραπεία των παθήσεων του τριχωτού

Στην Αθήνα, το Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο για τη διάγνωση & θεραπεία των παθήσεων του τριχωτού

Διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες και καθηγητές Πανεπιστημίων θα παρουσιάσουν πρωτοποριακές έρευνες και εργασίες που φέρνουν την επανάσταση στις θεραπείες των παθήσεων του τριχωτού.

Η πρώτη μέρα του Παγκόσμιου Ιατρικού Συνεδρίου για τη διάγνωση και θεραπεία του τριχωτού θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μάιου στο αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και η δεύτερη, στις 29 Μάιου, στο Aegeon Hotel, στο Σούνιο.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα παρουσιαστούν:

1. Επιστημονική έρευνα του DHI Global Medical Group σε συνεργασία με το τμήμα Ιστολογίας- Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον καθηγητή Βασίλη Γωργούλη, που αφορά στην ανάδειξη νέων προοπτικών στην αποκατάσταση μαλλιών. Πρόκειται για το ερευνητικό έργο με τίτλο «Study of human hair follicle stem cell niche: highlighting new perspectives on human hair restoration» που στοχεύει στη μελέτη των χαρακτηριστικών των αρχέγονων κυττάρων, των τριχοθυλακίων στον άνθρωπο, καθώς και του ανοσολογικού μικροπεριβάλλοντος τους, ώστε να αποσαφηνισθεί ο ρόλος τους στον κύκλο ανανέωσης των τριχοθυλακίων στην αναγέννηση των τριχών και κατά συνέπεια στην αποτελεσματικότητα της μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων για την αποκατάσταση της τριχοφυΐας.

2. Επιστημονική έρευνα του DHI Global Medical Group σε συνεργασία με τον καθηγητή ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπο Παπαγεωργίου, με τίτλο «Μελέτη των παθήσεων των τριχών και Ψυχοπαθολογία. Ο Ψυχολογικός άξονας. Ανίχνευση και παρέμβαση» που αφορά στη μελέτη της επίδρασης των ψυχολογικών διαταραχών στην τριχόπτωση αλλά και των επιπτώσεων της ίδιας της τριχόπτωσης στην ψυχολογία. Όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτή τη μελέτη θα συμβάλουν στην εκτίμηση της συνυπάρχουσας ψυχοπαθολογίας σε αιτήματα θεραπείας παθήσεων τριχών, στον εντοπισμό γενικών προβλημάτων ψυχοπαθολογίας (άγχος, κατάθλιψη), στον εντοπισμό ειδικών προβλημάτων (σωματοδυσμορφοβία) και φυσικά, στην ενημέρωση του ασθενούς με προτάσεις διαχείρισης του προβλήματος.

Πρόεδρος του 24ού Academy Masters Meeting θα είναι ο ιδρυτής του DHI Global Medical Group, Κωνσταντίνος Γιώτης.

Θα παραστούν επιπλέον διακεκριμένοι επιστήμονες και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων οι: Dr. Francisco Jimenez MD (Ισπανία), Dr. Ron Shapiro MD (τέως πρόεδρος του IHRS, Ηνωμένες Πολιτείες), Nathanael Aknine (πρόεδρος DHI France, Γαλλία), Ajay Bansal (DHI India CEO, Ινδία) κ.α.
Το πλήρες πρόγραμμα του DHI Academy Masters Meeting 2016: www.dhiamm.com

Το 24ό Academy Masters Meeting διοργανώνεται από το DHI Global Medical Group και την London Hair Restoration Training Academy.

BEST OF NETWORK

«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα έως τις 15 Μαρτίου; Τα σενάρια για καθολικό lockdown και «κόφτη» στο SMS 6

Ο διπρόσωπος Ερντογάν: «Μαγειρεύει» τον εκλογικό νόμο ενώ «πουλάει» ανθρωπισμό στη Δύση

Νικολάου στο Newsbomb.gr: Εμείς κάνουμε τα πάντα για να ζήσει ο Κουφοντίνας

Κορονοϊός: Πότε θα δούμε υποχώρηση της πανδημίας στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος στο δωμάτιό του - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Υπόθεση Λιγνάδη: Νέα καταγγελία από τον Ανδρέα Φυλακτού - Πώς γλίτωσε τα χειρότερα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Συνεπιμέλεια: Επιστολή των Ενεργών Μπαμπάδων στον Πρωθυπουργό - «Προστατέψτε τα παιδιά»

Φρεγάτες Belh@rra: Η πρόταση των Γάλλων που τα έχει όλα – Έτσι θα είναι το νέο ελληνικό πλοίο

Υπόθεση Lamaniff: «Είναι κορίτσι της διπλανής πόρτας, όχι αφέντρα» -Τι λέει ο δικηγόρος της 30χρονης

Πάνος Μουζουράκης για σεξουαλική παρενόχληση: Με στιγμάτισε μια εμπειρία στα 14, το είπα στα 23

Survivor: Χαμός στο Twitter με την τούμπα του Τριαντάφυλλου