ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν ξεχνώ την Μνήμη μου: Δημόσιο Ιατρείο Μνήμης στον Δήμο Κορυδαλλού

Την έναρξη λειτουργίας ιατρείου μνήμης, στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, ανακοίνωσε το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου μνήμης «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ».

Δεν ξεχνώ την Μνήμη μου: Δημόσιο Ιατρείο Μνήμης στον Δήμο Κορυδαλλού

Το Ιατρείο Μνήμης θα λειτουργεί, αποκλειστικά με ραντεβού, κάθε Δευτέρα 9:00 – 14:00.,στα Δημοτικά Ιατρεία, Ξενοφώντος & Πελοπίδα 5, σε συνεργασία την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ».

Πληροφορίες και ραντεβού Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής, τηλ. 210 4954814.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 ετών και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία εδώ και ένα χρόνο σε έξι δήμους της Αττικής.

Ο βασικός στόχος του προγράμματος «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ», είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τη μνήμη, τις διαταραχές της και τους τρόπους διατήρησής της.

Στα Ιατρεία Μνήμης προσφέρεται από ειδικά εκπαιδευμένο Ψυχολόγο, έγκαιρη διάγνωση της Νόσου του Alzheimer και των άλλων μορφών άνοιας, μέσω εξειδικευμένης αξιολόγησης της μνήμης των ηλικιωμένων. Μέσω των αξιολογήσεων μπορεί να υπάρξει σταθερή παρακολούθηση, σύγκριση των αποτελεσμάτων και επαναξιολόγηση των ηλικιωμένων ατόμων, με σκοπό την διατήρηση της μνήμης στα βέλτιστα επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη:

Το μπαχαρικό που «μπλοκάρει» το Αλτσχάιμερ!

Μπερδεύετε τα ονόματα των φίλων ή των συγγενών σας; Δείτε γιατί!