ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για «τρομοκρατία» καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΕΚΑΒ οι εργαζόμενοι

Για τρομοκρατία καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΕΚΑΒ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, το σωματείο τους μιλά για παρεμβάσεις-απειλές εκ μέρους της διοίκησης σχετικά με τηλεοπτικές συνεντεύξεις μελών του σωματείου, προφορικές απειλές σε μέλη του, «απουσιολόγους» σε επισχέσεις εργασίας και προσπάθεια παρεμπόδισης απεργιακών κινητοποιήσεων μέσω της αστυνομίας.

Για «τρομοκρατία» καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΕΚΑΒ οι εργαζόμενοι

Ωστόσο, «το αποκορύφωμα όλων ήταν η χθεσινή κίνηση της διοίκησης να θέσει το προεδρείο του σωματείου στη διάθεση του γραφείου κίνησης ασθενοφόρων, θεωρώντας την εργασία στο ασθενοφόρο ως τρόπο τιμωρίας και τόπο εξορίας, προσβάλλοντας την ειδικότητα διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου αλλά και τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτό» αναφέρει το σωματείο σε ανακοίνωσή του.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταλογίζουν στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, κ. Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, ο οποίος ήταν εργαζόμενος και συνδικαλιστής στο ΕΚΑΒ της Βόρειας Ελλάδας μέχρι και την ανάληψη των νέων καθηκόντων του την άνοιξη του 2015, αναφορικά με την κίνησή του να βάλει τα μέλη του Προεδρείου πληρώματα ασθενοφόρων, «εκδίκηση μετά και την παρέμβαση-παράσταση του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στον χώρο συνεδρίασης του Υ.Σ (1/6/2016) για να μην συζητηθεί θέμα μεταθέσεων που αφορούσε ενδυνάμωση τομέων, χωρίς να έχει γίνει πραγματική καταγραφή των ελλείψεων αλλά για κάλυψη ρουσφετολογικών αιτημάτων κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας».

Το σωματείο εργαζομένων ενημέρωσε την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ για τις αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης και αντιπροσωπείες τους επισκέφθηκαν το ΕΚΑΒ και ενημερώθηκαν για όλες τις ενέργειες της διοίκησης.

Το σωματείο θεωρεί ότι πίσω από τα μέτρα αυτά υπάρχει ο απώτερος στόχος να πληγεί «η καθημερινή επαφή των εργαζομένων με τους εκπροσώπους τους και κατ’ επέκταση με τα καθημερινά και άλυτα προβλήματά τους, που αφορούν τόσο τους ίδιους αλλά και τους πολίτες που κάνουν χρήση του ΕΚΑΒ».

Όπως αναφέρουν, με τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις τους, έχουν επιτευχθεί μια σειρά από στόχοι. Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν οι δαπάνες, οι αποζημιώσεις εκτός έδρας και η ασφάλιση πληρωμάτων, με νομοθετική ρύθμιση δόθηκε η πτητική αποζημίωση, προχώρησαν οι διαδικασίες μεταθέσεων με αξιοκρατία σε σύνδεση με την κατανομή της νέας προκήρυξης των 100 θέσεων.

«Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη και ενότητα να παλεύουμε για να παραμείνει όρθιο το ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι» καταλήγει το σωματείο εργαζομένων.