ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 6ο Οφθαλμολογικό Διεθνές Θερινό Σχολείο Υαλοειδούς & Αμφιβληστροειδούς στην Θεσσαλονίκη

Για 6η συνεχή χρονιά η Θεσσαλονίκη γίνεται διεθνές κέντρο μεταφοράς και διάδοσης γνώσης των νέων χειρουργικών τεχνικών στις επεμβάσεις αμφιβληστροειδούς στην Χειρουργική του Οφθαλμού.

Το 6ο Οφθαλμολογικό Διεθνές Θερινό Σχολείο Υαλοειδούς & Αμφιβληστροειδούς στην Θεσσαλονίκη

Τριάντα πέντε καθηγητές από 16 χώρες θα συμμετέχουν στο 6ο Οφθαλμολογικό Διεθνές Θερινό Σχολείο Υαλοειδούς και Αμφιβληστροειδούς που διοργανώνεται από τις 13 έως τις 18 Ιουνίου 2016 στο ξενοδοχείο Electra Palace της Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος της επιστημονικής εκδήλωσης είναι ο χειρουργός οφθαλμίατρος, κ. Αθανάσιος Νικολακόπουλος, ο οποίος εμπνεύστηκε τον θεσμό σε συνεργασία των καθηγητών Λ. Ζωγράφου από την Ελβετία και Francesco Bandello από την Ιταλία.

Για πρώτη φορά παγκοσμίως θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων, 3D μικροσκόπια, νέες μικροχειρουργικές τεχνικές, τρισδιάστατης χειρουργικής σε εκπαίδευση βιτρεκτομής σε ολοκληρωμένα χειρουργικά τραπέζια. Για τις παθήσεις της ωχράς και την διαγνωστική του Αμφιβληστροειδούς θα γίνει σεμινάριο εκμάθησης των νεότερων τεχνικών αναίμακτης Αγγειογραφίας του οφθαλμού. Κατά τη διάρκεια τη εβδομάδας του συνεδρίου θα γίνει προσπάθεια απευθείας σύνδεσης με ζωντανά χειρουργεία στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Κορυφαία στιγμή θα αποτελέσει η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση ζωντανού χειρουργείου από την Ιταλία με την Barbara Parollini.

Τα τελευταία έξι χρόνια που διοργανώνεται το Διεθνές Σχολείο Υαλοειδούς και Αμφιβληστροειδούς έχουν επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 200 χειρουργοί Οφθαλμίατροι από 29 χώρες μεταξύ των οποίων Βραζιλία, Ιράν, ΗΠΑ, Ελβετία, Πολωνία, Νορβηγία, Σουηδία, Αργεντινή, Τουρκία και Ρωσία.
Μεγάλη τιμή για το έργο του κ. Νικολακόπουλου αποτέλεσε η αναγόρευσή του ως επισκέπτη Καθηγητή Οφθαλμολογίας (VISITINGPROFESSOR) στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά, τον Απρίλιο του 2016.

Διαβάστε ακόμη:

Οι επιστήμονες ανέπτυξαν μίνι-αμφισβληστροειδείς στο εργαστήριο από βλαστοκύτταρα

Ωχρά κηλίδα ματιού: Δείτε με ποια διατροφή θα την προστατεύσετε

Φακοί επαφής: Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε φορώντας τους