ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη συζύγων Πρέσβεων στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Την Ογκολογική Μονάδων Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα, οι σύζυγοι ξένων Πρέσβεων στην Αθήνα.

Επίσκεψη συζύγων Πρέσβεων στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Ειδικότερα, την Πέμπτη 9 Ιουνίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου LAASA, που ίδρυσαν οι σύζυγοι των Πρέσβεων στην Ελλάδα, Christina Sampaio (Βραζιλία), μαζί με 11 ακόμα διακεκριμένα μέλη του Συλλόγου, τις κυρίες Carmen Lucini (Ισπανία), Zeynep Uras (Τουρκία), Branka Popovic (Μαυροβόνιο), Hanora Kilkenny (Ιρλανδία), Marine Chkareuli (Γεωργία), Karine Liebaut (Βέλγιο), , Luz Maria Zurita Aguilar (Μεξικό), Carole Hecker (Λουξεμβούργο), Gina de Roman (Περού), Jane Morrill (Καναδάς), και τον κύριο Pete Pakapat (Αυστραλία), επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων στο Γουδή, όπου τους υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας και μέλη του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

«Είναι μεγάλη τιμή για μας, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντάς τους, που επισκέπτεσθε το Νοσοκομείο μας. H παρουσία σας εδώ εκφράζει την βαθιά σας ευαισθησία για τα παιδιά που δίνουν μάχη ενάντια στον καρκίνο. Χαίρομαι πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία για άλλη μια φορά να σας εκφράσω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το ενδιαφέρον σας και τη στήριξή σας στις προσπάθειές μας, καθώς και για τη θέλησή σας να ενώσουμε τα χέρια για να χτίσουμε στέρεες γέφυρες συνεργασίας και φιλίας προς όφελος των παιδιών».

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη νέα Πρόεδρο της LAASA, κυρία Christina Sampaio καθώς και την πρώην Πρόεδρο, κυρία Carmen Lucini, για την πρωτοβουλία της να οργανώσει αυτή την επίσκεψη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ίδια να παρουσιάσει το έργο που έχει επιτελέσει η «ΕΛΠΙΔΑ» στη διάρκεια των 25 χρόνων από την ίδρυσή της, αλλά και σε νέα μέλη της LAASA, που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Ογκολογική Μονάδα Παίδων για να δουν από κοντά το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και να δώσουν με την παρουσία τους δύναμη και θάρρος στα άρρωστα παιδιά.
Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» σ΄ ολόκληρη την ομάδα της LAASA καθώς και αστεράκια με το όνομα του κάθε μέλους, τα οποία εν συνεχεία τοποθέτησαν στον «Τοίχο των Αστεριών» του νοσοκομείου, στο χώρο των υποστηρικτών του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Η κυρία Lucini, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη θερμή υποδοχή και την τιμή που έκανε στην ίδια και στα μέλη του Συλλόγου LAASA, ανακοίνωσε ότι αυτή την περίοδο επεξεργάζονται ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο θα παρουσιάσουν τη χώρα τους στους μικρούς ασθενείς και πρόσθεσε: «Για μας το πνεύμα του Νοσοκομείου σημαίνει πολλά... Αυτές τις μέρες είναι πολύ σημαντικό να ακούμε τι σημαίνει ελπίδα, γιατί η ελπίδα σημαίνει πάρα πολλά».

Τον λόγο, εν συνεχεία πήρε και η κυρία Christina Sampaio, η οποία δήλωσε: «Η αποστολή της ΕΛΠΙΔΑΣ είναι πολύ σημαντική. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στα παιδιά... Η κόρη μου πέθανε πριν από 25 χρόνια από καρκίνο και δεν είχε μια δεύτερη ευκαιρία. Η δουλειά που γίνεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι σημαντική. Τα παιδιά έχουν την ιατρική τεχνολογία αλλά και τη συνεισφορά της κοινωνίας!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία του LAASA με την «ΕΛΠΙΔΑ» ξεκίνησε το 2014 με την επιτυχημένη συν-διοργάνωση του International Food Festival στο Μουσείο Νάσιουτζικ, όπου συμμετείχαν 43 χώρες με δικά τους περίπτερα, στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης σ’ ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ