ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Ψ.Ν.Α. Δαφνί

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 10 το πρωί και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Ψ.Ν.Α. Δαφνί.

Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Ψ.Ν.Α. Δαφνί

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μπροστά στην Πύλη του Νοσοκομείου.

Σε συνέχεια της έκτακτης συνέλευσης που πραγματοποίησαν στις 7 Ιουνίου με αφορμή το Σχέδιο Νόμου « ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», οι εργαζόμενοι στο Δαφνί εξέδωσαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αποφάσισαν και απαιτούν τα εξής:

-Την κατάργηση του συμφώνου Andor-Λυκουρέντζου.

-Την άμεση απόσυρση και την κατάργηση του Νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

-Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. Καμιά μεταφορά, κατάργηση κλινικών, δομών, υπηρεσιών, καμία κινητικότητα υπαλλήλου.

-Το 18 Άνω να παραμείνει οργανικό κομμάτι του Νοσοκομείου και να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του στο χώρο της απεξάρτησης με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

-Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθεί κάθε ελαστική μορφή εργασίας που αποτελεί εργασιακό μεσαίωνα ( πεντάμηνα, συμβάσεις έργου, μπλοκάκια κ.λ.π).

-Την κατάργηση όλων των Nόμων (2716/99 – 4272/14) των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που ενισχύουν την ιδιωτική πρωτοβουλία (ΜΚΟ) και τους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο της ψυχικής υγείας και της πρόνοιας.

-Την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με ευθύνη του κράτους από τον κρατικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών.

-Ένα σύστημα Ψυχικής Υγείας που σέβεται τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ασθενών βασιζόμενο στις αρχές της κοινοτικής ψυχιατρικής και κοινωνικής φροντίδας.

-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για όλους.

Διαβάστε επίσης:

SOS από τους νοσηλευτές στο Δαφνί: Η υποστελέχωση στο 60% - Λειτουργεί κάτω από τα όρια ασφαλείας