ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών

Στάση εργασίας (12.00-15:00), και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ), καθώς όπως υποστηρίζουν, διανύουν τον 2ο μήνα χωρίς καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών

Αναφέρουν επίσης, ότι έχουν δημιουργηθεί «συνθήκες οικονομικής ασφυξίας» στις μονάδες ψυχικής υγείας του ΕΚΕΨΥΕ, καθώς, «για το πρώτο τετράμηνο του 2015 δεν έχει εισρεύσει ούτε ένα ευρώ από την εγκεκριμένη τακτική χρηματοδότηση για το τρέχον έτος, ενώ από την επιχορήγηση του 2014 δεν καταβλήθηκε ποσό που ανέρχεται περίπου στο 1.000.000 ευρώ». Επιπλέον, δεν έχει οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο, αν και η θητεία του προηγούμενου έληξε τον Ιανουάριο του 2015.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, αξιοπρεπείς συνθήκες για επαρκή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, διορισμό ΔΣ και ανασυγκρότηση του φορέα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με ανακοίνωσή της στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση των Μονάδων Υγείας, που έχει ως αποτέλεσμα δυσχέρειες στην λειτουργία τους, επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες και καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων.