ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υπ. Υγείας: Το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο του 2017

Η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και μετά τον Ιούνιο του 2017.

Υπ. Υγείας: Το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο του 2017

Αυτό δηλώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση, τονίζοντας πως «σε απόλυτη συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Υγείας δηλώνει κατηγορηματικά, για μια ακόμη φορά, ότι η κατάργηση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν είναι αντικείμενο καμίας διαπραγμάτευσης».

Όπως αναφέρει ακόμη:

«Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει σαφώς τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Οποιαδήποτε, λοιπόν, αναφορά στην ευθυγράμμιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προοιωνίζει την κατάργηση αλλά την προσαρμογή.

Η προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος στους εργαζομένους στον χώρο της υγείας, με τη διασπορά ψευδών και ανυπόστατων ερμηνειών, γίνεται από συγκεκριμένους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, με σκοπό την απαξίωση των θετικών εξελίξεων στον χώρο της υγείας που προωθεί η κυβέρνηση παρά το περιοριστικό δημοσιονομικό πλαίσιο. Είμαστε βέβαιοι ότι για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι θα τους γυρίσουν την πλάτη».