ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: 60χρονος έμαθε ότι έχει καρκίνο από το… Google!

Οι γιατροί έδιναν τη μία λάθος διάγνωση μετά την άλλη επί ένα χρόνο, οπότε ο 60χρονος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του!

Βρετανία: 60χρονος έμαθε ότι έχει καρκίνο από το… Google!

Τελικά, το Google αποδείχθηκε ο... σωτήρας του, αφού αναγνώρισε τα συμπτώματά του με μεγαλύτερη ακρίβεια απ’ ό,τι οι ειδικοί!

Ο Κέβιν Έβερετ από το Χαλ της Αγγλίας απευθύνθηκε σε διάφορους γιατρούς προκειμένου να βρεθεί η αιτία για τις δυσκολίες στην αναπνοή και τα προβλήματα στα ιγμόρεια που εκδήλωνε. Οι γιατροί απέδωσαν τα συμπτώματα σε άσθμα, βρογχίτιδα και υπνική άπνοια.

Του χορηγήθηκε συσκευή για εισπνοές, αντιβίωση και στεροειδή, χωρίς όμως να παρουσιάσει βελτίωση, ενώ ούτε η θεραπεία για την υπνική άπνοια ανακούφισε τα συμπτώματά του.

Όταν η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται, ο Κέβιν αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτο-διάγνωση, πληκτρολογώντας τα συμπτώματά του στη μηχανή αναζήτησης του Google.

359DB25B00000578 3658109 image a 8 1466764494091

Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης τον οδήγησε στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Συστήματος Υγείας (NHS Choices), με τα συμπτώματα να παραπέμπουν στον ρινοφαρυγγικό καρκίνο.

Ο ρινοφαρυγγικός καρκίνος είναι αρκετά σπάνιος και εκδηλώνεται στο σημείο όπου το οπίσθιο τμήμα της ρινικής κοιλότητας συναντά το φάρυγγα. Εκτιμάται ότι οι διαγνώσεις για ρινοφαρυγγικό καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ξεπερνούν τις 240 σε ετήσια βάση.

Ο Κέβιν ενημέρωσε τον γιατρό του για τα αποτελέσματα και ζήτησε να τον παραπέμψει στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κασλ Χιλ στο Κότινχαμ. Εκεί, υποβλήθηκε σε ειδική εξέταση και μέσα σε ένα μόλις λεπτό διαπιστώθηκε η ανωμαλία στον ιστό της ρινικής κοιλότητας. Η βιοψία που ακολούθησε επιβεβαίωσε την ύπαρξη του κακοήθους όγκου.

Ο Κέβιν πρόκειται να ξεκινήσει εντατική ακτινοθεραπεία ώστε να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος και υπέβαλε γραπτώς τα παράπονά του στην Επιτροπή Ποιότητας Περίθαλψης, έναν ανεξάρτητο φορέα υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

«Μου είπαν ότι εάν η διάγνωση είχε καθυστερήσει κι άλλο, ο καρκίνος θα είχε εξαπλωθεί και θα ήταν ανίατος. Ξέρω ότι η αυτο-διάγνωση δεν είναι η καλύτερη λύση, όμως μου πήρε μόλις 15 λεπτά να ψάξω στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Συστήματος Υγείας, πώς γίνεται οι εκπαιδευμένοι γιατροί να μην μπορούσαν να βρουν τι έχω;»

Παρά την απογοήτευσή του από την περιπέτεια που πέρασε, ο Κέβιν δηλώνει πως η φροντίδα που έλαβε στο Νοσοκομείο Κασλ Χιλ ήταν άριστη.

Πηγή: Mail Online

Δείτε κι αυτό:

«Σταμάτα να γκουγκλάρεις τα συμπτώματά σου», της είπαν οι γιατροί λίγο πριν πεθάνει

Τι ρωτήσαμε φέτος το Google για την υγεία μας

Πώς να...; Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις μέσω Google στην Ελλάδα το 2015