ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολίτες εναντίον Πολάκη σε κομματική εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη

Αντιμέτωπος με τις διαμαρτυρίες πολιτών ήρθε το απόγευμα της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την διάρκεια ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Πολίτες εναντίον Πολάκη σε κομματική εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές με πανό και συνθήματα κατά των μνημονίων και της λιτότητας και έτσι η συγκέντρωση διακόπηκε για λίγο λόγω φραστικής αντιπαράθεσης μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της επιτροπής ενάντια στα μνημόνια.

Τελικά λίγη ώρα μετά η πολιτική εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.

Ο κ. Πολάκης αναφερόμενος σε ορισμένα ΜΜΕ επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «βοθροκάναλα της διαπλοκής», προσθέτοντας πως «δεν τον παίρνω πίσω» και υποστήριξε πως «αν λείπει μια γάζα από κάποιο νοσοκομείο» μεγαλοποιούν το γεγονός και αποσιωπούν το ότι το σύστημα Υγείας έχει στελεχωθεί με «1.200 επικουρικούς, 380 από παλαιότερες προκηρύξεις, έχουν εγκριθεί πιστώσεις για άλλους 280 από παλαιότερες προκηρύξεις, τον τελευταίο μήνα έχουν προκηρυχθεί 760 θέσεις μόνιμων γιατρών, αρχίζουν και έρχονται οι 985 του Νοεμβρίου, ενώ αρχίζουν και υπογράφονται τα απαραίτητα για την στελέχωση 100 κρεβατιών μονάδων εντατικής θεραπείας».

«Ξαναστήνουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας στα πόδια του, ενώ θα πάμε και σε μόνιμη εφαρμογή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης» τόνισε ο Π. Πολάκης.

Εκτός από τον κ. Πολάκη, ομιλητής στην εκδήλωση ήταν και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας.