ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΣΕΠ

Αντιπροσωπεία βουλευτών του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το ΑΣΕΠ και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρό του κ. Καραβοκύρη  και άλλα υπηρεσιακά στελέχη για την πορεία ολοκλήρωσης της προκήρυξης 2Κ/2019.

Επίσκεψη βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΣΕΠ

Στην αντιπροσωπεία μετείχαν οι Ανδρέας Ξανθός, Παύλος Πολάκης και Σάκης Παπαδόπουλος.

Η προκήρυξη αφορά την πλήρωση 1.116 θέσεων τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.

Είναι γνωστό ότι οι θέσεις αυτές προκηρύχθηκαν για να καλυφθούν με μόνιμο τρόπο ανάγκες στελέχωσης των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που εδώ και αρκετά χρόνια καλύπτονται με επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτά, με συνεχείς παρατάσεις των συμβάσεών τους.

Στη συνάντηση διευκρινίστηκε πλήρως από το ΑΣΕΠ ότι η ειδική προϋπηρεσία που μοριοδοτείται με βάση την προκήρυξη αφορά αποκλειστικά κατηγορίες εργαζομένων που έχουν απασχοληθεί στο ΕΣΥ με το καθεστώς του λοιπού επικουρικού προσωπικού και όχι με άλλου τύπου συμβάσεις ή εργασιακές σχέσεις, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Ν.4571/2018, άρθρο 17.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης λάβει τη διαβεβαίωση ότι οι προσλήψεις στην Υγεία αποτελούν πάντα προτεραιότητα για το ΑΣΕΠ και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση της διαδικασίας κατάρτισης των προσωρινών πινάκων που είναι σε εξέλιξη.