ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδόθηκε η προκήρυξη για το επικουρικό προσωπικό

Συνολικά προκηρύχθηκαν 1.116 θέσεις.

Εκδόθηκε η προκήρυξη για το επικουρικό προσωπικό

Όπως ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, η προκήρυξη 2Κ/2019 έχει σταλεί στο εθνικό τυπογραφείο για δημοσιεύση.

Αναλυτικά, προκηρύσσονται 110 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 458 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 381 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 167 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν διάφορες ειδικότητες, πλην γιατρών.

Περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, νοσηλευτές, ακτινολόγοι, φυσικοθεραπευτές, πληρώματα ασθενοφόρων καθώς και βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό.

Πρόκειται για την προκήρυξη που είχε εκδοθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά μέσα σε μια εβδομάδα ανεστάλη κατόπιν εντολής από το υπουργείο Υγείας.

Την επανέκδοση της προκήρυξης είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες στη Βουλή ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος υποσχέθηκε ότι μέσω αυτής της προκήρυξης μπορούν να συνεχίσουν να εργαζονται στο ΕΣΥ επικουρικοί των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει ή λήγουν τους επόμενους μήνες.

Τα σωματεία εργαζομένων στο ΕΣΥ ζητούν επιμόνως τη μονιμοποίηση των επικουρικών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μέχρι το Μάιο λήγουν οι συμβάσεις 1.200 επικουρικών.

Η κατανομή των 1.116 θέσεων, εδώ.