ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλαλούμ με τις νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, ανεστάλη η προκήρυξη

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε προσωρινή αναστολή της προκήρυξης για 1.116 θέσεις, διαμαρτύρονται οι συνδικαλιστές.

Αλαλούμ με τις νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, ανεστάλη η προκήρυξη

Σύγχυση επικρατεί στο χώρο της Υγείας σχετικά την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Η σχετική προκήρυξη εστάλη στο εθνικό τυπογραφείο στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά στις 27 του ίδιου μήνα το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε οτι αναστέλλεται προσωρινά, ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Υγείας, από το οποίο ωστόσο δεν υπήρξε επίσημη πληροφόρηση για τους λόγους αναστολής της προκήρυξης, με την οποία θα καλυφθούν θέσεις κατά σειρά προτεραιότητας σε διάφορους κλάδους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Οι θέσεις δεν αφορούν γιατρούς, αλλά νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Μόλις γνωστοποιήθηκε η κατανομή των θέσεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διαμαρτυρήθηκε έντονα και μάλιστα προγραμμάτισε κινητοποίηση για τις 3 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η εμπειρία μοριοδοτείται για ελάχιστο ποσοστό του συνόλου των θέσεων, επομένως οι επικουρικοί που ήδη υπηρετούν δεν έχουν μεγάλες πιθανότητες επαναπρόσληψης.

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει την αναστολή της προκήρυξης «παιχνίδι ψηφοθηρίας». «Προξενεί εντύπωση ότι το υπουργείο δεν δεσμεύεται ότι η σχετική προκήρυξη όταν επανεκδοθεί θα καλύπτει με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας όλους τους υπηρετούντες επικουρικούς. Η προκήρυξη πρέπει να επανεκδοθεί τάχιστα, αφού το Μάιο απολύεται όλο το επικουρικό προσωπικό και τα Νοσοκομεία θα βρεθούν αντιμέτωπα με τραγικά κενά», αναφέρουν οι συνδικαλιστές.

Η Ομοσπονδία προγραμματίζει παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, 10 το πρωί με 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Προκήρυξη επικουρικού προσωπικού: Ψέμματα η έξτρα μοριοδότηση της εμπειρίας λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Με κινητοποίηση θα υποδεχτεί τη νέα χρονιά η ΠΟΕΔΗΝ