ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκήρυξη επικουρικού προσωπικού: Ψέμματα η έξτρα μοριοδότηση της εμπειρίας λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για 1.116 επικουρικές θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

Προκήρυξη επικουρικού προσωπικού: Ψέμματα η έξτρα μοριοδότηση της εμπειρίας λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Η προκήρυξη αφορά προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, αλλά όχι γιατρούς, και οι θέσεις θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας.

Η προκήρυξη ορίζει περιλαμβάνει πλήρη κατάλογο με τα προσόντα που θα κρίνουν τον διορισμό και αναμένεται να δημοσιευτεί στο μεσοδιάστημα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και φακέλων υποψηφιότητας πιθανότατα θα αρχίσει το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ότι υποσχέθηκε ψευδώς να μοριοδοτήσει επιπλέον τους ήδη υπηρετούντες επικουρικούς.

«Από τον πίνακα κατανομής των θέσεων δεν προκύπτει αυξημένη μοριοδότηση για τους υπηρετούντες. Από τις 1.116 θέσεις, μόνο 200 βαθμολογούνται με την ειδική εμπειρία», αναφέρουν οι συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το αμέσως επόμενο διάστημα απολύονται 900 επικουρικοί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων, αλλά με την προκήρυξη αυτή έχουν πιθανότητα να επαναπροσληφθούν μόνο 200.

Η Ομοσπονδία οργανώνει μεγάλη συγκέντρωση του επικουρικού προσωπικού την Πέμπτη 3/1/2019 και ώρα 10 το πρωί έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Η προκήρυξη εδώ