ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδελφοποίηση του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του «Η Αγία Σοφία» με το παιδιατρικό νοσ. της Τιφλίδας

Πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ», το Νοσοκομείο “Iashvili Children’s Central Hospital”, το “Solidarity Fund of Georgia” και το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», στο οποίο υπάγεται και η Ογκολογική Μονάδα Παίδων, υπεγράφη την Πέμπτη το πρωί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Αδελφοποίηση του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του «Η Αγία Σοφία» με το παιδιατρικό νοσ. της Τιφλίδας

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, υποδέχτηκαν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα, κύριο Ιoseb Nanobashvili, την Δόκτορα Mariam Jashi, που εκπροσώπησε το “Solidarity Fund of Georgia” και τον καθηγητή Ivane Chkhaidze που εκπροσώπησε το Νοσοκομείο “Iashvili Children’s Central Hospital”.

«Σας καλωσορίζουμε, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, ως φίλους της ΕΛΠΙΔΑΣ και ως νέους συνεργάτες στο έργο μας. Είμαι βαθιά συγκινημένη καθώς σήμερα γίνεται πραγματικότητα το όραμα που μοιραστήκαμε με τον αξιότιμο Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα, τον κύριο Ioseb Nanobashvili, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που επισκέφτηκε το Νοσοκομείο μας πίστεψε στο έργο μας και το στήριξε με μεγάλο ενθουσιασμό. Χάρη στις ακούραστες προσπάθειές του η Γεωργία θα συμμετάσχει στο “Πρόγραμμα Αδελφοποιήσεων” του Συλλόγου μας. Σήμερα υπογράφουμε τη σχετική συμφωνία και χτίζουμε μια νέα γέφυρα φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στη Γεωργία και την Ελλάδα. Ο σκοπός του “Προγράμματος Αδελφοποιήσεων” είναι να έρθει όσο γίνεται πιο σύντομα η μέρα που κανένα παιδί δεν θα χρειάζεται να φεύγει από τη χώρα του για να σωθεί, αλλά θα μπορεί να περάσει τη δύσκολη περίοδο της θεραπείας του κοντά στην οικογένεια και τους φίλους του. Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία και η επιστήμη μπορούν να καταργήσουν τα σύνορα ανάμεσα στις χώρες και εμείς οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πλεονέκτημα για να κερδίσουμε τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο.

Παράλληλα ενώνοντας τις δυνάμεις μας ενάντια στον παιδικό καρκίνο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα ειρήνης, διαλόγου και αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς. Σήμερα εδώ, τοποθετώντας τη σημαία της Γεωργίας, στον «Χάρτη Ειρήνης και Ελπίδας», μαζί με τις σημαίες των χωρών οι οποίες έχουν ενταχθεί στο “Πρόγραμμα Αδελφοποιήσεων” -Καναδάς, Κύπρος, ΗΠΑ, Ολλανδία, Τουρκία, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Σερβία και Αίγυπτος - νιώθουμε μεγάλη τιμή και χαρά, καθώς έτσι επισφραγίζεται συμβολικά η φιλία και η συνεργασία μας».

Ο Πρέσβυς της Γεωργίας στην Ελλάδα, κύριος Ioseb Nanobashvili, αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη θερμή υποδοχή και τα καλά της λόγια πρόσθεσε: «Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κυρίας Βαρδινογιάννη είναι να δίνει το παρών όπου τη χρειάζονται. Οι άνθρωποι που δουλεύουν εδώ σώζουν ζωές. Δεν υπάρχει πιο σπουδαίο από το να σώζεις ανθρώπινες ζωές. Ο Σύλλογος που ίδρυσε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη σώζει ζωές εδώ και 25 χρόνια και πρόσφατα γιορτάσαμε το σημαντικό αυτό γεγονός. Κυρία Βαρδινογιάννη, δράττομαι της ευκαιρίας να σας συγχαρώ και πάλι για το εκπληκτικό επίτευγμά σας και σας ευχαριστώ για τις ακούραστες προσπάθειες σας! Σήμερα τα δυο ιδρύματα ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κοινωνικό καλό. Εύχομαι επιτυχία και στις δυο πλευρές και επιτυχία σημαίνει να σώζονται περισσότερες ζωές. Το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε ελπίδα. Επίσης, όπως ανέφερε και η κυρία Βαρδινογιάννη, αυτή η συνεργασία δημιουργεί γέφυρες μεταξύ των δυο λαών και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η συνεργασία θα γίνει αρωγός στην αδελφοποίηση μεταξύ των δημοκρατιών της Ελλάδας και της Γεωργίας».

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε η Δρ. Mariam Jashi, η οποία με τη σειρά της ευχήθηκε την επιτυχία της συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στα ιδρύματα της Ελλάδας και της Γεωργίας, και ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Ιατρικού Κρατικού Πανεπιστημίου της Tυφλίδας και την υπογραφή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, η κυρία Βαρδινογιάννη ανακηρύσσεται Επίτιμη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου για το έργο που έχει επιτελέσει διεθνώς και για την προσφορά της στα παιδιά. Της παρέδωσε μάλιστα και το τιμητικό της δίπλωμα.

Η κυρία Βαρδινογιάννη παρέλαβε το δίπλωμα πολύ συγκινημένη και δήλωσε: «Ήταν απρόσμενη για μένα αυτή η τιμή. Σας ευχαριστώ πολύ. Θεωρώ ότι είναι χρέος μας να κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά και αυτό το δίπλωμα μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω τις προσπάθειές μου».

Για την προσφορά τους στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» απονεμήθηκε στην Δόκτορα Mariam Jashi και στον καθηγητή Ivane Chkhaidze η Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου, ενώ στον Πρέσβυ της Γεωργίας, σε ανάμνηση αυτής της σημαντικής ημέρας, προσφέρθηκε το αγαλματίδιο της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Επίσης οι δυο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.