ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλετε η σχέση σας να έχει διάρκεια; Η επιστήμη βρήκε το «μυστικό»

Θέλετε η σχέση σας να έχει διάρκεια; Η επιστήμη βρήκε το «μυστικό»

Αν είστε σε μια σχέση που σας ικανοποιεί και θέλετε αυτή να έχει διάρκεια, οι επιστήμονες βρήκαν το «κλειδί» για να το πετύχετε.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ανέλυσαν τις απαντήσεις 2.767 παντρεμένων ζευγαριών, που συμμετείχαν στη Health and Retirement Survey.

Τα ζευγάρια ήταν παντρεμένα κατά μέσο όρο 33 χρόνια και περίπου για τα 2/3 αυτός ήταν ο πρώτος γάμος.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για το αν έπιναν, πόσες ημέρες την εβδομάδα έπιναν και πόσα ποτά κατανάλωναν κάθε φορά. Απάντησαν, επίσης, σε ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα του γάμου τους, όπως για παράδειγμα για το αν θεωρούσαν τον/τη σύντροφό τους απαιτητικό/ή, επικριτικό/ή, αξιόπιστο/η κλπ.

bigstock leisure celebration food and 121231448

Όπως έδειξε η έρευνα, τα ζευγάρια που έχουν ίδιες συνήθειες όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα σε σχέση με εκείνα όπου μόνο ο ένας από τους δύο συντρόφους πίνει. Μάλιστα, ιδίως οι γυναίκες φαίνεται να δυσαρεστούνται όταν εκείνες πίνουν, ενώ ο σύζυγός τους δεν πίνει.

Οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι δεν έχει σημασία η ποσότητα που καταναλώνει το ζευγάρι, αλλά οι κοινές συνήθειες που μοιράζονται οι δύο σύντροφοι.

Η συγγραφέας της μελέτης, δρ. Kira Birditt, ξεκαθάρισε ότι «σκοπός δεν είναι οι άνθρωποι να πίνουν περισσότερο ή να αλλάξουν τον τρόπο που πίνουν» και συμπλήρωσε ότι μία ερμηνεία του συμπεράσματός τους «θα μπορούσε να είναι ότι τα ζευγάρια που απολαμβάνουν μαζί ένα ποτηράκι κρασί μοιράζονται μια δραστηριότητα και περνούν μαζί ελεύθερο χρόνο, προσδίδουν ποιότητα στο γάμο τους».

 

Διαβάστε επίσης:

Πρώτο ραντεβού: Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο... φαγητό!

Οι σχέσεις παχαίνουν! Δεν θα πιστεύετε πόσα κιλά παίρνουν κάθε χρόνο τα ζευγάρια!

Το αναπάντεχο «πλεονέκτημα» των... απατημένων γυναικών

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen