ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντηση Δ. Βαρνάβα για τα κονδύλια που μοιράζει η ΟΕΝΓΕ σε φορείς

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ στελεχών της ΟΕΝΓΕ, για τα κονδύλια που μοιράζει η Ομοσπονδία σε φορείς. Με αφορμή τοποθέτηση της παράταξης «Εργαζόμενοι Συμμαχία», η οποία στηλίτευε τον πρώην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρη Βαρνάβα, ο ίδιος απαντά στο onMed, παραθέτοντας το παρακάτω κείμενο.

Απάντηση Δ. Βαρνάβα για τα κονδύλια που μοιράζει η ΟΕΝΓΕ σε φορείς

«Με κατάπληξη διάβασα χτεσινή ανάρτηση στο Onmed.gr, η οποία προέρχεται από την παράταξη «Εργαζόμενοι Συμμαχία» και επιτίθεται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον υπογράφοντα.

Θέλω λοιπόν να σας ενημερώσω για τα εξής:

Παράταξη με τέτοιο όνομα δεν υπάρχει στην ΟΕΝΓΕ, ούτε υπήρξε στο παρελθόν. Γι αυτό και δεν υπογράφει κανείς το κείμενο της παράταξης-φάντασμα.

Υπάρχει όμως μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση: Αν ανατρέξει κανείς στις εφημερίδες της ίδιας μέρας, θα βρει αυτούσιο το κείμενο που έστειλαν σε σας, να δημοσιεύεται ως ανυπόγραφο ρεπορτάζ στο Ριζοσπάστη! Ούτε κόμμα δεν άλλαξαν.

Δεν πρόκειται να αντιδικήσω με ανώνυμους συκοφάντες. Μόνο μια λεπτομέρεια θα επισημάνω: ο Ριζοσπάστης, καθώς και η παράταξη-φάντασμα, έχουν αναστατωθεί επειδή επτά (7) μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ –ανάμεσα στα οποία και ο υπογράφων- καταγγείλαμε ότι χρήματα από το ταμείο της ΟΕΝΓΕ εκταμιεύτηκαν με εντολή της Προέδρου κυρίας Ρέτζιου και οδηγήθηκαν σε λογαριασμό που ανήκει σε επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ με στοιχεία ΓΜ.

Αυτή η καταγγελία δεν έγινε για να δυσφημίσουμε κάποιο πρόσωπο. Έγινε για να διαφυλάξουμε το κύρος της ΟΕΝΓΕ και η βασιμότητά της προκύπτει τεκμηριωμένα από τραπεζικό παραστατικό, το οποίο δεν δημοσιοποιήσαμε για να μην εκθέσουμε προσωπικά δεδομένα. Αν ο Ριζοσπάστης έχει το σθένος ας μας ζητήσει να του το αποστείλουμε, ώστε να το δημοσιεύσει.

Σε κάθε περίπτωση όταν κανείς συλλαμβάνεται να διαπράττει ενέργειες πρωτοφανείς για τα συνδικαλιστικά ήθη, ζητά συγνώμη και επιστέφει τα χρήματα στο ταμείο. Στην προκειμένη περίπτωση αντί συγνώμης φτάσαμε στο απόλυτο θράσος, οι υπόλογοι να μας υβρίζουν και να ζητούν τα ρέστα.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Βαρνάβας»

Διαβάστε ακόμη:

Άναψε για τα καλά ο πόλεμος εντός της ΟΕΝΓΕ με αφορμή την οικονομική στήριξη φορέων