ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αποστολή Παρακολούθησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα

Υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) πραγματοποιεί, από την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, συμμετέχοντας στην Αποστολή Παρακολούθησης του Προγράμματος Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης (Emergency Appeal Operation) που υλοποιείται στη χώρα μας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, από τον Σεπτέμβριο του 2016, με τη χρηματοδότηση της IFRC και του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας & Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO).

Η Αποστολή Παρακολούθησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα

Στη συγκεκριμένη Αποστολή της Διεθνούς Ομοσπονδίας συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Garry Conille, ο Περιφερειακός Διευθυντής για την Ευρώπη κ. Simon Missiri και ο Επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων για το Μεταναστευτικό κ. Leonardo Carmenati. Στις εργασίες της λαμβάνουν, επίσης, μέρος ο Επικεφαλής του Γραφείου της IFRC στην Ελλάδα κ. Ruben Cano Revillas, η Διευθύντρια των Επιχειρήσεων της IFRC για την Ελλάδα κα Tiina Saarikoski, καθώς και εκπρόσωποι ξένων Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με την ιδιότητα του εταίρου.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εκπροσωπείται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Dr. Αντώνιο Αυγερινό, τον Γ' Αντιπρόεδρο του Κ.Δ.Σ. Ε.Ε.Σ., Σύμβουλο του Προγράμματος Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης και πρέσβυ ε.τ. κ. Μιχαήλ Καμπάνη, το μέλος του Κ.Δ.Σ. Ε.Ε.Σ., Αντιπρόεδρο Εφορείας Διεθνών Σχέσεων Ε.Ε.Σ. και πρέσβυ ε.τ. κ. Διονύσιο Κοδέλλα, καθώς και την Επικεφαλής της Επιχείρησης (Ε.Ε.Σ.) κα Ζέφη Θανάσουλα.

Το πρωί της Παρασκευής, τα μέλη της Αποστολής Παρακολούθησης και οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετείχαν σε ανοιχτή συζήτηση στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ., στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες του προγράμματος (ζητήματα ασφαλείας, ενίσχυσης της αποδοτικότητας των ήδη παρεχομένων υπηρεσιών, επέκτασης των δραστηριοτήτων του Ερυθρού Σταυρού σε διαφορετικά πεδία, όπως προγράμματα ενσωμάτωσης, κλπ) αλλά και οι σοβαρές προοπτικές και νέες ευκαιρίες που διανοίγονται πλέον για τον Οργανισμό. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, "ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχοντας αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού, μετά από ένα μεγάλο διάστημα ανυποληψίας και έντονης εσωστρέφειας, είναι σε θέση σήμερα να παρουσιάσει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος θα συνδυάζει αφενός τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος διαβίωσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που θα παραμείνουν στη χώρα μας, αφετέρου προγράμματα άμεσης ενίσχυσης ευπαθών ομάδων του ελληνικού πληθυσμού που πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση".

Ο κ. Αυγερινός δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει τη βαθιά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη του προς τους εταίρους του Ερυθροσταυρικού Κινήματος για την ουσιαστική στήριξη που παρέχουν στον Εθνικό Σύλλογο, όλη αυτή την περίοδο της έξαρσης του μεταναστευτικού φαινομένου, χάρη στην οποία έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό να επανακτήσει το κύρος του ως ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός Οργανισμός της χώρας.