ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία σε νεαρούς με καρκίνο του όρχεος στο Συνέδριο Ογκολογίας

Δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία ιάσεως θα πραγματοποιηθούν σε νεαρούς ασθενείς με καρκίνο όρχεως και υπολειπόμενη οπισθοπεριτοναϊκή νόσο μετά από χημειοθεραπεία, κατά την διάρκεια του Πανελλήνιου Συνέδριου Ογκολογίας με τίτλο «Αναδυόμενες προκλήσεις στη θεραπεία καρκίνου μαστού και καρκίνου ουροποιητικού συστήματος» που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 2-4 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία σε νεαρούς με καρκίνο του όρχεος στο Συνέδριο Ογκολογίας

Οι θεματικές ενότητες όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού καλύπτουν σύγχρονα θέματα και ερωτήματα στην πρόληψη-έγκαιρη διάγνωση, διλήμματα θεραπευτικής προσέγγισης τοπικοπεριοχικής και μεταστατικής νόσου και θέτει προβληματισμούς αναφορικά με τη γονιμότητα και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού κατά την εγκυμοσύνη. Η θεματολογία του ουρολογικού καρκίνου καλύπτει τα νέα ενδιαφέροντα δεδομένα στον καρκίνο του προστάτη, νεφρού και ουροθηλιακού.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και εμπειριών πάνω σε επίκαιρα θέματα με στόχο αφενός την βέλτιστη αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς και αφετέρου την εκπαίδευση των ογκολόγων της νεότερης γενιάς αλλά και ιατρών πρωτοβάθμιας φροντίδας ελπίζοντας να αποτελέσει εφαλτήριο γνώσης, διαλόγου, επικοινωνίας και άμεσης συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων ειδικοτήτων.

Είναι τιμή μας, τονίζει ο κ. Χρήστος Ν. Παπανδρέου Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, που φέτος για μια ακόμη φορά έχουμε καλεσμένους διακεκριμένους συναδέλφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να συζητήσουμε τις τρέχουσες εξελίξεις στην παθογένεια και αντιμετώπιση καρκίνων των δύο αυτών συστημάτων με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών μας στο συνεχώς εξελισσόμενο αυτό πεδίο.

Φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά στα πλαίσια των συνεδρίων μας ο Dr. Louis Pisters, Καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας – Αντικαρκινικό Κέντρο M.D. Anderson Cancer Center στο Χιούστον των Η.Π.Α. μαζί με τον Αν. Καθηγητή Ουρολογίας του Παν/μίου Θεσσαλίας Β. Τζώρτζη θα πραγματοποιήσουν αφιλοκερδώς δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία ιάσεως (πλήρεις οπισθοπεριτοναϊκές λεμφαδενεκτομές) σε νεαρούς ασθενείς με καρκίνο όρχεως και υπολειπόμενη οπισθοπεριτοναϊκή νόσο μετά από χημειοθεραπεία.

Η ανεκτίμητη αυτή ιατρική και κοινωνική προσφορά συνδυάζεται εκτός των άλλων και με εκπαίδευση ουρολόγων του Πανεπιστημίου στις τεχνικές αυτών των δύσκολων επεμβάσεων.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Ο.Ο.) σε συνεργασία με την Παν/μιακή Ογκολογική και την Παν/μιακή Χερουργική Κλινική του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλoνίκης και τις Παν/μιακές Ουρολογικές Κλινικές του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλoνίκης και του Παν/μίου Θεσσαλίας και τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και της ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη:

Τηλεόραση & γονιμότητα: Τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι άντρες

Στενά εσώρουχα: Πώς επηρεάζουν την αντρική γονιμότητα

Πώς θα καταλάβετε ότι το σπέρμα σας είναι υγιές

Πρόβλημα τεκνοποίησης: Πώς μπορούν οι άνδρες να ενισχύουν το σπέρμα τους