ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλύτερη γυμναστική από το τρέξιμο και το ποδήλατο το… τραμπολίνο!

Εκτός από διασκεδαστικό, το τραμπολίνο είναι και πολύ καλή γυμναστική, υποστηρίζουν ειδικοί του Αμερικανικού Συμβουλίου για τη Σωματική Άσκηση (ACE). Μάλιστα, ως μορφή άσκησης υπερέχει του τρεξίματος ή της ποδηλασίας, αφού είναι από ψυχολογικής πλευράς πιο διεγερτικό και λιγότερο κουραστικό.

Καλύτερη γυμναστική από το τρέξιμο και το ποδήλατο το… τραμπολίνο!


Στο πλαίσιο της νέας τους έρευνας, οι ειδικοί του ACE ζήτησαν από 24 νέους να κάνουν μια σύντομη προπόνηση 19 λεπτών σε τραμπολίνο και μέτρησαν τους παλμούς της καρδιάς τους και την κατανάλωση οξυγόνου ανά λεπτό. Το τραμπολίνο αξιολογήθηκε ως μέτρια έως έντονη γυμναστική με οφέλη αντίστοιχα με αυτά που προκύπτουν από το τρέξιμο (με ταχύτητα 10 χλμ./ώρα), την ποδηλασία, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή τη γυμναστική με φρίσμπι (ultimate Frisbee).

Ωστόσο, όταν ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν πόσο κουρασμένοι ένιωθαν, οι βαθμολογίες τους αντιστοιχούσαν περισσότερο σε ήπιες μορφές άσκησης. Με άλλα λόγια, το τραμπολίνο μάς γυμνάζει αρκετά, όμως δεν το νιώθουμε τόσο έντονα λόγω της έλλειψης κραδασμών αλλά και επειδή είναι ομολογουμένως πιο ευχάριστο.

Το τραμπολίνο είναι λοιπόν μια καλή εναλλακτική εάν βαριέστε τις συμβατικές μορφές γυμναστικής!

Διαβάστε επίσης:

Γυμναστική χωρίς γυμναστήριο: Δείτε πώς

Γυμνάζεστε το βράδυ; Δείτε τι μπορείτε να φάτε μετά

Εφαρμογή: Υπολογίστε πόση άσκηση χρειάζεται για να κάψετε οτιδήποτε τρώτε!