ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νιώθετε ότι αρρωσταίνετε; Φύγετε για διακοπές!

Ένα παράδοξο αλλά σίγουρα ευχάριστο τρόπο για να καταπολεμήσει κάποιος μια επερχόμενη ασθένεια συστήνουν βρετανοί ερευνητές του Queen Mary University.

Νιώθετε ότι αρρωσταίνετε; Φύγετε για διακοπές!

Οι ειδικοί προτείνουν ότι το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος όταν νιώθει ότι θα αρρωστήσει είναι να πάει διακοπές.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι διακοπές, είτε πρόκειται για μια απόδραση για το διήμερο ή για περισσότερες μέρες, κάνουν καλό στην υγεία και θα πρέπει να μας τις «γράφει» ο γιατρός.

Οι ερευνητές κατέληξαν σ’ αυτό το συμπέρασμα μετά από πειράματα σε ποντίκια στο εργαστήριο. Το μόνο που έκαναν ήταν να τους αλλάξουν περιβάλλον, δηλαδή να τα βάλουν σε ένα μεγάλο κλουβί γεμάτο παιχνίδια. Με άλλα λόγια σε ένα πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο περιβάλλον.

bigstock Sun glasses and hat against tr 78592520

Μετά από παραμονή δυο εβδομάδων στο νέο αυτό περιβάλλον τα λευκά αιμοσφαίρια των πειραματόζωων, που χρειάζονται για την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση των ασθενειών, είχαν σημειώσει θεαματική άνοδο.

«Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα βάλαμε στο αντίστοιχο περιβάλλον ενός resort για δυο εβδομάδες και τα αφήσαμε να απολαύσουν το νέο περιβάλλον» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Fulvio D’ Acquisto.

Το ενδεχόμενο της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος απλά με την σύσταση για αλλαγή περιβάλλοντος, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο μέσο αντιμετώπισης των ασθενών στο μέλλον υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Διαβάστε επίσης:

Οι διακοπές φορτίζουν τα... γονίδιά μας!

Γιατί στις διακοπές πεινάμε περισσότερο;

Γιατί λέμε "ναι" στις διακοπές και γιατί είναι τόσο αναγκαίες