ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για ένα Αξιόπιστο Σύστημα ΠΦΥ και Επείγουσας Φροντίδας - Το 18ο Συνέδριο της ΕΕΜΥΥ

Για 18η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα 7-8 Οκτωβρίου (στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκης), το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας της ΕΕΜΥΥ, η οποία εκπροσωπεί διεθνώς την Ελλάδα, ως πλήρες Μέλος της European Association of Hospital Managers (EAHM).

Για ένα Αξιόπιστο Σύστημα ΠΦΥ και Επείγουσας Φροντίδας - Το 18ο Συνέδριο της ΕΕΜΥΥ

Πρόκειται για μία διαδραστική παραγωγή προτάσεων, σύμφωνα με τους διοργανωτές, την ώρα που η ΠΦΥ συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον σίγουρα, καθώς αναμένουμε το σχετικό νομοσχέδιο, που θα σημάνει την έναρξη του τέλους της ασφυξίας των νοσοκομείων.

Το 18ο Συνέδριο (με διεθνή συμμετοχή) τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ. και έχει κεντρικό τίτλο: «Πρωτοβάθμια και Επείγουσα Φροντίδα Υγείας – Η Εμπλοκή των Νοσοκομείων»

Οι κοινωνικο-οικονομικές ανάγκες της χώρας και η ιστορική αποτυχία της εγχώριας πολιτικής υγείας ν΄ αναπτύξει ένα Αυτόνομο, Αξιόπιστο και Αποτελεσματικό σύστημα ΠΦΥ κατέδειξαν την ανάγκη διεξαγωγής αυτού του συνεδριακού διαλόγου και διατύπωσης γενικά παραδεκτών συμπερασμάτων για:

(α) Το κατάλληλο Οργανωτικό Σχέδιο για την ανάπτυξη και λειτουργία της ΠΦΥ,

(β) Την Οριοθέτηση της Προνοσηλευτικής Επείγουσας Φροντίδας (ΠΕΦ), ως αρμοδιότητας της ΠΦΥ,

(γ) Την αφύσικη Εμπλοκή των Νοσοκομείων με την ΠΦΥ.

Επισημαίνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές του συνεδρίου, ότι οι εργασίες που παρουσιάζονται στα συνέδρια της ΕΕΜΥΥ είναι προϊόν εργασιακής εμπειρίας των ίδιων των νοσοκομειακών στελεχών και όχι θεωρητικές τοποθετήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Ράπισμα ΠΟΕΔΗΝ κατά Τσίπρα: Διέλυσε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας & τώρα θέλει να την φτιάξει